avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PERISABILE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PERISABILE

BUNA SEARA

CARE SUNT PROCEDURILE DE SCOATERE DIN GESTIUNE A FRUCTELOR CARE SE STRICA

AM CITIT IN COD FISCAL CA E NEVOIE DE APROBAREA MINISTERULUI DE FINANTE
AS DORI SI O ALTERNATIVA DACA SE POATE
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:58, 18 Februarie 2008
Prin perisabilităţi, în sensul normelor metodologice, se înţelege scăzămintele care se produc în timpul transportului, manipulării, depozitării şi desfacerii mărfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliză, răcire, îngheţare, topire, oxidare, aderare la pereţii vagoanelor sau ai vaselor în care sunt transportate, descompunere, scurgere, îmbibare, îngroşare, împrăştiere, fărâmiţare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, în procesul de comercializare în reţeaua de distribuţie (depozite cu ridicata, unităţi comerciale cu amănuntul şi de alimentaţie publică).
- Nu constituie perisabilităţi pierderile incluse în normele de consum tehnologic, precum şi cele produse prin neglijenţă, sustrageri şi cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forţă majoră.

Perisabilităţile produse în condiţiile menţionate la alin. 1 se aprobă de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, după caz, la nivelul cantităţilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia recepţionării mărfurilor transportate, a inventarierii sau a predării gestiunii.
Se face o comisie care participa la inventarierea marfurilor degradate ,se face proces verbal de scoatere din gestiune si se aproba de ??? dupa caz, ca apoi sa se opereze in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme perisabilitati oprea alina oprea alina buna. la o firma ce comercializeaza metraje,perdele,draperii,etc, care sunt normele admisibile de perisabilitati, avand in vedere ca in cursul unui an se ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal scazamant cereale florcik florcik Buna ziua, Poate ma ajutati va rog in legatura cu tratamentul fiscal al scazamantului cu pierderea in greutate al cerealelor. In urma depozitarii, graul ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati carmenl carmenl Produsele care au termenul de valabilitate expirat pot fi considerate perisabilitati ? (vezi toată discuția)