avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chiar am muncit degeaba atatia ani, chiar nu se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chiar am muncit degeaba atatia ani, chiar nu se poate face ceva

Buna ziua,

As vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema:

As vreau sa stiu daca ma pot ocupa pe firma mea pur si simplu de contabilitate si pregatire acte pana la bilant (eu fiind contabil autorizat cu studii medii stagiar), societatile avand contract cu mine iar eu la randul meu o sa am contract cu o societate (agreata CECCAR) sau o persoana expert contabil (agreat CECCAR) care v-a intocmi si semna bilantul, dar contract pentru aceasta operatiune clientii vor avea prin societatea mea, iar la bilant o sa apara societatea agreata de CECCAR. As dori sa stiu daca aceasta activitate e legala din punct de vedere al pregatirii mele profesionale: liceul economic terminat (specializarea : contabil statistician), contabil cu o vechime de 10 ani din care 4 ani in societate de contabilitate agreata CECCAR, stagiar la contabil autorizat cu studii medii, studenta in anul I la Contabilitate.
Va rog raspundeti-mi cat mai clar cum as putea face aceasta activitate cat mai legal si cinstit fata de toata lumea si sa fac o meserie care imi place.
Va multumesc frumos
Carmen Sandu



:((
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:37, 18 Februarie 2008
Din punctul meu de vedere daca nu esti si administrator te poti ocupa de contabilitatea primara si pregatirea actelor pana la nivelul bilantului a societatii in care esti asociat. Legea contabilitatii cu modificarile adusr in 2007 prevede
""Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.``

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meseria de contabil = discriminare?! CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua, As vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: As vreau sa stiu daca ma pot ocupa pe firma mea pur si simplu de contabilitate si pregatire ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Bilant 2011 maria1967 maria1967 Pentru semnarea bilantului la 31.12.2011 la societate pe actiuni,contabilul trebuie sa aiba studii superioare(la intocmit ma refer).Cifra de afaceri este de ... (vezi toată discuția)