avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... meseria de contabil = discriminare?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

meseria de contabil = discriminare?!

Buna ziua,

As vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema:

As vreau sa stiu daca ma pot ocupa pe firma mea pur si simplu de contabilitate si pregatire acte pana la bilant (eu fiind contabil autorizat cu studii medii stagiar), societatile avand contract cu mine iar eu la randul meu o sa am contract cu o societate (agreata CECCAR) sau o persoana expert contabil (agreat CECCAR) care v-a intocmi si semna bilantul, dar contract pentru aceasta operatiune clientii vor avea prin societatea mea, iar la bilant o sa apara societatea agreata de CECCAR. As dori sa stiu daca aceasta activitate e legala din punct de vedere al pregatirii mele profesionale: liceul economic terminat (specializarea : contabil statistician), contabil cu o vechime de 10 ani din care 4 ani in societate de contabilitate agreata CECCAR, stagiar la contabil autorizat cu studii medii, studenta in anul I la Contabilitate.
Va rog raspundeti-mi cat mai clar cum as putea face aceasta activitate cat mai legal si cinstit fata de toata lumea si sa fac o meserie care imi place.
Va multumesc frumos
Carmen Sandu



Cel mai recent răspuns: sct , utilizator 00:35, 19 Februarie 2008
Un contabil cu studii medii , membru CECCAR , angajat cu contract de munca , poate semna bilantul .
OMEF 1752/2005 modificat de OMEF 2374/2007
SECŢIUNEA 11 APROBAREA, SEMNAREA ªI PUBLICAREA SITUAŢIILOR FINANCIARE ANUALE
Art.266. - (1 ) Situaţiile financiare anuale se întocmesc şi se publică, potrivit legii, în moneda naţională.
(2) Situaţiile financiare anuale au înscrise clar numele şi prenumele persoanei care le-a întocmit, calitatea acesteia (director economic, contabil-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, persoană autorizată potrivit legii, membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România), precum şi numărul de înregistrare în organismul profesional, dacă este cazul.
sper sa nu deanjez pe cel ce a deschis topicul, dar a-s pune si eu o intrebare relativ apropiata :
ce competente in domeniul contabilitatii are o persoana cu studii superioare (subinginer), care a urmat un curs de contablitate organizat pe linga camera de comert (cred!), in urma caruia i s-a eliberat o diploma. poate sa se afilieze la CECCAR ?(care ar fi procedura?
mentionez ca in ultimii 10 ani a lucrat cu norma partiala la doua firme (mici), la care a tinut evidentele contabile, inclusiv semnare de bilant (fara sa se primeasca nici o atentionare pina acum de la MF) .
ar putea semna bilantul si pentru 2007?
cu multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiar am muncit degeaba atatia ani, chiar nu se poate face ceva CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua, As vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: As vreau sa stiu daca ma pot ocupa pe firma mea pur si simplu de contabilitate si pregatire ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)