Buna ziua si imi cer scuze de deranj.as dori sa aflu si eu ce pot pati dupa o boacana facuta.am produs un accident rutier usor in care am intrat intr-o masina aceasta lovind alta parcata nu grav.mentionez ca nu am permis si am plecat de la locul accidentului.acum dupa 2 saptamani astept citatie acasa deoarece i-a venit primului proprietar al masinii,eu fiind al doilea.la ce sa ma astept?mai pot negocia amiabil??va multumesc si va rog din suflet sa ma ajuta-ti.multumesc frumos
Asta numiti dvs "boacana":)? Aveti doua infractiuni in concurs: conducere fara permis si fuga de la locul accidentului! Nu puteti negocia nimic! Dispozitiile referitoaqre la mediere ce se vor regasi in curand in C.p.p., nu sunt aplicabile in cazul dvs. Trebuie sa va faceti o aparare eficienta, asta este tot ce puteti face!
Este vorba despre comiterea unui numar de doua infractiuni in concurs ,cea de conducere fara permis(art.86/1 din OUG nr.15/2002-sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani) si cea de fuga de la locul accidentului(art.89/1 din aceiasi ordonanta-sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani).
Pentru a obtine o sanctiune minima,eventual cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen,este recomandabila angajarea unui avocat care sa minimalizeze efectele juridice a faptelor dvs,prin apararile pe care vi le va face.