avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... membri de sindicat concediati???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

membri de sindicat concediati???

ar putea sa mi spuna cineva care sunt organele de conducere intr un sindicat???
ma confrunt cu o problema : scretarul trezoriei al sindicatului societatii unde lucrez urmeaza sa fie concediat in temeiul art.65 Cm. Insa presedintele sindicatului vine cu o adresa in care spune ca secretarul face parte din organele de conducere ale AGA sindicat.........e posibil???
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 19:05, 16 Februarie 2008
ideea e ca..............liderul de sindicat a depus la dep res umane.o adresa privind drepturile membrilor de sindicat conf art 10 din L.54/2003.....o decizie privind personalitatea juridica a sindicatului si o anexa care prevede organele de conducere ale sindicatului: 1 presedinte; 2 vicepresedinti; 1 secretar trezorieir, 1 casier.
si atat............
e mai greu de obtinut si un statut al sindicatului pt ca liderul nostru de sindicat e mai "capos" si nu ofera informatii de acest gen chiar daca i se cere acest lucru prin adresa scrisa de catre conducerea societatii..................
poate sunt mai multi vicepresedinti, poate structura organelor de conducere e conceputa diferit...
Anexa aceea ar trebui sa poarte stampila judecatoriei.
In momentul solicitarii decziiei de acordare a personalitatii juridice, judecatoria elibereaza pe langa aceasta, statutul organizatiei, copie de pe procesul-verbal al adunarii generale intocmit cu ocazia constituirii organizatiei, copie de pe tabelul cu membrii organelor de conducere. Toate aceste acte poarta stampila instantei care a acordat personalitate juridica organizatiei respective.

Daca nu exista stampila pe anexa, faceti o adresa catre judecatorie sa va elibereze copii legalizate de pe actele depuse la dosar cand s-a solicitat acordarea personalitatii juridice.
are si stampila judecatoriei................... deci,,,,,,,,,,,,sa inteleg k nu i se poate desface contractul de munca decat cu acordul organizatiei sindicale."ceea ce nu se va intampla niciodata"..............
va multumesc pentru ajutor.............:)
Ba se poate, dar numai in cazul exceptiei prevazute de art.60 alin.1 lit.h din Codul muncii, si anume in situaţia în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârşite de către acel salariat.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului melcu79 melcu79 Angajatorul se foloseste de aceasta formula pentru a face concedieri. Acelasi angajator a mascat concedierile colective sub aceeasi formula si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - nulitatea absoluta ContSters83715 ContSters83715 1) Daca pierd la tribunal litigiul de munca atunci in recurs la curtea de apel pot invoca si alte exceptii de procedura anume "nulitatea absoluta" prevazuta de ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)