avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pronuntare pe exceptie-recurs - rejudecare pe fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pronuntare pe exceptie-recurs - rejudecare pe fond

Buna, pentru toata lumea!
Daca pe fond a fost data pronuntarea pe exceptie - lipsa obiectului, s-a mers in recurs si instanta trimite dosarul pentru rejudecare pentru judecarea fondului la prima instanta, ce trebuie sa fac pentru ca sa ma folosesc de prima hotarare si sa folosesc in continuare exceptia? Sau sa aduc argumente pentru judecarea fondului si sa nu mai tin seama de exceptie?
Cum este mai bine>>>>
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 21:49, 4 Aprilie 2009
Întâmpinarea trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată, aceasta poate fi depusă si la termenul de judecată.

Da, in acest caz va judecati ca si cum obiectul cauzei exista, deoarece tribunalul a admis recursul si a casat cu trimitere spre rejudecare primei instante.
In fata primei instante a fost exercitata o actiune in constatare, daca nu ma insel? Obiectul unei asemenea actiuni fiind constatarea existentei sau inexistentei unui drept.
Ce s-a cerut in fata primei instante?

Da, chiar asa! Care-i obiectul asta pe care unii l-au vazut ca nu e si altii au zis ca primii nu l-au vazut ca este?
Este vorba de niste actiuni. Institutia care le-a dat salariatilor aceste actiuni a interzis orice tranzactie a acestora in afara institutiei (tranzactiile putand fi intre institutie si salariat), un coleg "binevoitor " a imprumutat unei colege bani pentru ca ea sa-si cumpere ac actiuni, care la ora aceea aveau o valoare relativ mica. A incheiat un p_v de imprumut, greseala ei este ca nu a luat un exemplar de la p-v. El o cheama in instanta cu o actiune in constatare prin care ii cere actiunile si se foloseste de 2 p-v false prin care arata ca el a cumparat actiunile pentru el si ca nu a fost vorba de nici un imprumut. Prima insatanta caseaza hot in mom. in care, salariata a facut tranzactia finala cu institutia.
Ce parere aveti, care sunt sansele de castig pentru ea.
romascanu a scris:

Da, chiar asa! Care-i obiectul asta pe care unii l-au vazut ca nu e si altii au zis ca primii nu l-au vazut ca este?
:
:D Stimata si frumoasa consultant, scuze ca schimb obiectul acestui topic si va intreb:
In cazul in care instanta admite recalcularea unei pensii cf. og 4/2005; Se pronunta , insa, desi rezulta din considerente, nu consemneaza in dispozitiv obligarea la plata( retroactiv) a diferentelor de pensie, eu trebuie sa solicit (cf.art. 281 cpc, completarea dispozitivului???sau pe baza constatarilor din considerente hotararea poate fi executata;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
balantajust, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- casare sentinta civ- rejudecare fond antonela antonela In instanta de fond se respinge cererea reclamantului - actiune in constatare pe motiv ca a ramas cauza fara obiect, la Tribunal se admite recursul , se ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare - recurs antonela antonela Cererea pe fond a fost respinsa deoarece cauza a ramas fara obiect. Obiectul actiunii era prohibit prin mentiuni incluse in contract, si reclamantul a ignorat ... (vezi toată discuția)
Cale de atac in contencios administrativ actoru_vlad actoru_vlad am avut o cerere la Curtea de Apel - sectia contencios. Obiectul era refuz solutionare cerere. (Institutia x a refuzat nejustificat sa imi solutioneze o ... (vezi toată discuția)