avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare acte contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare acte contabile

societate de contabilitate - cu asociat contabil - pana la ce cifra de afaceri poate semna actele???? - de la ce suma trebui audit????
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:11, 11 Noiembrie 2010
Va rog sa cititi OMFP 3055 prima pagina.
ELLABV a scris:

societate de contabilitate - cu asociat contabil - pana la ce cifra de afaceri poate semna actele???? - de la ce suma trebui audit????


Referitor la "semnarea actelor" - cred ca va referiti la semnarea balantei de verificare si a bilantului.

Conform Legii 82/1991
Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Daca aveti studii economice superioare, puteti "semna actele". Nu exista o limita de suma.

Referitor la audit

OMFP 3055/2009 art. 3 alin. 5 si art. 5 alin. 1 si alin. 2

Fac obiectul auditului statutar situatiile financiare ale firmelor care la data bilanţului depăşesc limitele a două dintre următoarele 3 criterii de marime:
- total active: 3.650.000 euro;
- cifra de afaceri netă: 7.300.000 euro;
- număr mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie legala de auditare financiara robertsega32 robertsega32 Care sunt societatile care au obligatia legala de auditare financiara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Auditare? szture szture Buna ziua Sunt angajata noua la o societate la care contabilitatea pana in acest an s-a tinut de catre o firma de contabilitate. Tin sa va spun ca eu nici ... (vezi toată discuția)
Contabil obligatoriu la micro cu venit anual de 5000 euro? valentin33 valentin33 Buna ziua, Sunt in proces de infiintare a unui SRL (microintreprindere). Imi fac aceasta firma in primul rand pentru a putea derula un contract de prestari ... (vezi toată discuția)