avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura -aviz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura -aviz

Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:13, 12 Noiembrie 2010
Factura se emite pe luna livrarii marfii, obligatoriu pana la sf.lunii.Deobicei se trece data de emitere a avizului cu care s-a livrat marfa.
ART. 155

Facturarea

(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă.
Am doua raspunsuri la intrebarea mea:''intocmesc aviz de insotire a marfii in 27 a lunii, obligatoriu intocmesc factura pana in 31 a lunii sau pot sa o intocmesc pana in 15-a zi a lunii urmatoare?'' stie cineva sa-mi raspunda sigur, cum spune norma legala? Dna Simona cred ca mi-a dat un rasp bun, dar nu sunt convinsa. Va rog! multumesc
dna Simona va dat un extras din codul fiscal, pe care e bine sa-l mai revedeti, intrucat va precizeaza exact cum trebuieprocedat Altfel spus dvs. trebuie sa emiteti factura(cu data din luna avizului)si sa o trimiteti(mai pe intelesul tuturor) pana pe 15 a lunii urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii andrei44 andrei44 Avizele de insotire a marfii este obligatoriu sa fie introduse in prg de conta? Vreau sa spun ca am facut de mana niste avize acum vreo 3 luni si abia acum ... (vezi toată discuția)