avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intocmire aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intocmire aviz de insotire a marfii

Buna ziua,

In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:49, 10 Septembrie 2010
Pana pe 15 luna urmatoare, cel mai tarziu.
nego_777 a scris:

Pana pe 15 luna urmatoare, cel mai tarziu.

Perfect de acord cu ceea ce ati scris.
" (1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă."
Avizul de insotire a marfii reprezinta printre altele si documentul care sta la baza intocmirii facturii, dupa caz. Pe aviz se face mentiunea cauzei pt.care s-a intocmit avizul si nu facura.

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)