avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MODIFICAREA IN MONITOR OF AL ART 182 PRIVIND ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MODIFICAREA IN MONITOR OF AL ART 182 PRIVIND INTELEGEREA INTRE PARTI

va rog sa ma lamuriti daca schimbarea ce va intra in vigoare pe 26 noi asupra art 184 vatamare corporala din culpa,are efect si asupra art 182 vatamare corporala grava.mentionez ca avocatul pe care l-am platit pt caz mi-a spus ca nu are legatura una cu alta.Cazul meu se incadreaza la art 182
Intra in vigoare mai multe modificari. Poate detaliati putin la ce va referiti!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Legea 202/2010 aduce modificari ale art.184- vatamarea corporala din culpa, in sensul ca partile se pot impaca si in situatia incadrarii faptei pe vatamare corporala grava din culpa.
Aceasta este modificarea:
La articolul 184, după alineatul 5 se introduce un nou alineat, alineatul 6, cu următorul cuprins:
"Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor inlătură răspunderea penală."
In ceea ce priveste art.182 c.pen. vatamare corporala grava, legea nu aduce modificari.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
faratti mei un dosar in ancheta cu art 182.partea vatamata are un certif medico-legal de 45 zile cu punerea in pericol a vietii.Intre timp ei au fast retinuti pe 29 de zile si apoi pe alte 29 de zile.Am reusit in cele din urma sa ne impacam cu partea vatamata in shimbul unei sume de bani.Acesta in ultima declaratie a spus ca nu mai are nici o peretentie de la fratii mei.am inteles ca pe 26 noi intra in vigoare o modificare asupra art 184,care spune ca daca s-a produs impacarea intre parti atunci cade urmarirea penala.Avocatul meu zice ca aceasta modif nu influenteaza si art 182 va rog sa ma lamuriti cum e corect
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
GEOSTOIAN, utilizator
Daca incadrarea faptei este pe art.182 c.pen.vatamare corporala grava , impacarea cu partea vatamata nu are efecte decat asupra laturii civile si nu si asupra celei penale, adica nu se inlatura raspunderea penala.
Legea nu prevede aceasta posibilitate pentru art.182 c.pen.
Daca fapta este incadrata pe art 184 al. 2 si 4 atunci este posibila impacarea cu partea vatamata.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Diferenta intre 184 si 182 C.p. este ca in cazul vatamarii corporale din culpa actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila si pe cale de consecinta impacarea partilor opreste practic ancheta, pe cand in cazul vatamarii corporale grave, ancheta merge inainte indiferent daca partile s-au impacat. Asa era si pana acum si asa va fi si dupa 26.11.2010.
Impacarea partilor in cazul de fata poate fi retinuta ca o circumstanta atenuanta... dar procesul continua!
Avocatul dvs are perfecta dreptate! Alta data sa il credeti:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Legea 202 mica reforma in justitie Rus Simona Rus Simona Este intrat in vigoare noul cod penal ? Cel ce urmeaza este articolul corect ? ...ma intereseaza mai exact ultimul alineat. Multumesc Vatamarea ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime Bogdan88 Bogdan88 Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)