avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MODIFICAREA IN MONITOR OF AL ART 182 PRIVIND ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MODIFICAREA IN MONITOR OF AL ART 182 PRIVIND INTELEGEREA INTRE PARTI

va rog sa ma lamuriti daca schimbarea ce va intra in vigoare pe 26 noi asupra art 184 vatamare corporala din culpa,are efect si asupra art 182 vatamare corporala grava.mentionez ca avocatul pe care l-am platit pt caz mi-a spus ca nu are legatura una cu alta.Cazul meu se incadreaza la art 182
Ca intotdeauna profesionalismul dvs isi spune cuvantul.Va multumesc.O sa revin cu detalii
Pai nu, pana acum pe vatamare corporala din culpa pentru al.1 si 3 actiunea penala se punea in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Iar pe al 2 si 4 actiunea penala se punea in miscare din oficiu si partile nu se puteau impaca.
Acum pe al. 2 si 4 partile se pot impaca ceea ce pana acum nu se putea.
Asa ca nu-i vorba de nici o circumstanta atenuanta.:foottap:
Poate fi retinuta ca circumstanta atenuanta pe art 182 achitarea prejudiciului produs partilor vatamate de catre inculpat, dar asta este o alta poveste.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Oamenii au incadrare pe 182 deci impacarea partilor nu poate fi retinuta si calificata ca un caz in care punerea in miscare a actiunii penale sau exercitarea acesteia sunt impiedicate (art 10 pt. 1 lit. h).
Evident ca o manifestare de vointa in sensul impacarii cu partea vatamata si achitarea prejudiciului nu poate fi trecuta cu vederea si, desi nu se incadreaza in art 10 si 11 C.p.p., o astfel de atitudine poate fi retinuta ca atenuanta, cu atat mai mult cu cat imprejurarile din art 74 C.p. au caracter exemplificativ:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 202 mica reforma in justitie Rus Simona Rus Simona Este intrat in vigoare noul cod penal ? Cel ce urmeaza este articolul corect ? ...ma intereseaza mai exact ultimul alineat. Multumesc Vatamarea ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime Bogdan88 Bogdan88 Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)