avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune fizica si verbala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune fizica si verbala

azi am fost agresata de o femeie la care am stat in chirie in perioada martie-iulie 2010.m-am intalnit intamplator in parc cu ea in timp ce mergeam spre casa.m-a lovit cu palmele peste fata si cu piciorul in abdomen;lovindu-ma s-a dezechilibrat si a cazut in sezut,apoi s-a ridicat tipand ca eu am impins-o si a fugit.tin sa mentionez ca fiul dansei sustine ca femeia in cauza este schizofrenica.motivul pentru care m-a lovit(din ce am inteles din tipete)este ca ea a uitat ca eu am achitat toate darile fiului ei inainte sa ma mut.martori au fost dar stau intr-o zona cu pensionari si niciunul nu se baga.intrebarea mea e daca este ''nebuna'' cu acte poate avea drept de semnatura?ea a semnat contractul de inchiriere cand m-am mutat acolo.loviturile nu au lasat nimic vizibil doar ca in dimineata asta chiar am fost la spital din cauza unei hemoragii,problema este ca dupa lovitura am inceput sa am dureri si hemoragia este mai puternica.tin sa mentionez ca eu n-am ripostat sub nici o forma in aceasta'lupta'deoarece aveam un bagaj voluminos in brate si pana sa apuc sa reactionez era deja departe.pot obtine un certificat de la iml neaparat sau de la orice spital?care sunt sansele sa am castig de cauza?
am depus plangere la politie imediat dupa incident.cam in cat timp incepe urmarirea penala?Multumesc anticipat celor ce vor raspunde.imi cer scuze daca am scris gresit ceva,inca sunt socata....
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:43, 12 Noiembrie 2010
1.Cat timp nu e pusa sub interdictie paote semn orice act.
2.Luati certificat medico-legal.
3.In functie de dovezile administrate se poate solutiona plangerea dvs.
aveti martori ca a-ti fost agresata?
martori sunt pensionarii din bloc care erau la ora aia in parc....dar nu sunt convinsa ca vor vrea sa ma ajute.mentionez ca sunt destule persoane ce pot confirma ca este agresiva.
in functie de CML,marturia martorilor,declaratia dmv,se va dispune masura leglala.sansde sunt,va dura cateva luni,poate un an,urmarirea penala.
Aveti termenul de 2 luni de la agresiunea suferita sa va adresati politiei competente teritorial locului savarsirii faptei cu plangere penala impotriva persoanei care v-a agresat pentru infractiunea de lovire si alte violente.
Trebuie sa mergeti la medicul legist pentru a va emite un certificat medico-legal care sa ateste eventualele leziuni si complicatii medicale suferite in urma agresiunii.
Acesta le va insera intr-un certificat medico-legal ,iar numarul de zile asupra carora va concluziona legistul,va determina incadrarea juridica a faptei respectivei persoane.
Daca persoana care va agresat va dovedi cu acte medicale ,eventuale maladii prihice se va dispune o expertiza medico-psihiatrica ,care va concluziona asupra capacitatii de discernamant a acesteia in momentul savarsirii faptei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- unde trebuie sa ma adresez? dmh dmh - daca am fost agresat fizic, cu urmari asupra sanatatii, unde trebuie sa ma adresez? - multumesc. (vezi toată discuția)
Victima a unei agresiuni. ce trebuie sa fac? c.l.s. c.l.s. Buna ziua. Am o problema si vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac in aceasta situatie. Zilele trecute am avut un schimb de replici cu un vecin (fiecare dintre ... (vezi toată discuția)
Agresiune!! gigione01 gigione01 Buna yiua! Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)