Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza unei banuieli nefondate,cum se poate apara persoana invinuita?
Nu am inteles daca ati fost pus oficial sub invinuire.
Adica ati semnat un proces-verbal prin care v-a fost adusa la cunostiinta invinuirea?
Daca s-a depus o plangere dar nu ati fost pus sub invinuire nu sunteti decat suspect.
Da,doar suspect.Am fost chemat la sectie sa dau o declaratie.O sa ma cheme de mai multe ori sau care e procedura?Cam care ar putea fi durata cercetarilor?Nu cred ca e o placere sa te cheme pe la politie sa dai declaratii.Asta cred ca e si un truc al politiei sa scape de A.N-uri.Ce probe pot aduce ei daca nu s-au gasit amprente?
Este posibil sa va mai cheme sa dati declaratii.
Vor instrumenta cazul cat vor aprecia ei.
Daca sunteti nevinovat si nu existia probe nu puteti fi condamnat.
Am fost chemat sa dau declaratie si mi s-a pus in vedere si testul poligraf.Am specificat ca voi da un raspuns ulterior.Pot sa refuz acest test??Refuzul ar putea fi considerat o proba?.Din cate stiu nu e considerat ca fiind o proba si nici nu e relevant deoarece depinde de starea fiecaruia.
Testul polygraph nu este obligatoriu , este doar orientativ si se coroboreaza cu alte probe . il puteti refuza , fara sa riscati nicio sanctiune , iar in ceea ce priveste admisibilitatea sa ca proba in procesul penal , nu exista o baza legala ptr ca acesta sa poata fi acceptat ca proba . de asemenea , va puteti rezerva dreptul de a nu face nicio declaratie cu privire la cele ce va sunt imputate . ramane in sarcina acuzatorului sa dovedeasca vinovatia dvs .
De asemenea , in paralel , faceti si dvs plangere celui ce v-a acuzat , de denunt calomnios , pe care sa o adresati parchetului competent teritorial . contraatacul este o solutie in spete in care acuzatia este una fictiva .
Testul poligrafului
Mari.an
de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)