avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt fara a exista probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt fara a exista probe

Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza unei banuieli nefondate,cum se poate apara persoana invinuita?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:50, 15 Noiembrie 2010
Mersi frumos pentru raspuns.Cand ma va contacta pentru un raspuns in legatura cu testul voi invoca argumentele contra testului poligraf.
Si care sunt argumentele dvs.?
Ar fi bine sa aveti si avocat.
Il puteti plati doar sa va insoteasca o data...
Argumente sunt multe,cum ar fi:testarea sinceritatii cu ajutorul tehnicii poligraf nu face parte din mijloacele de proba, nefiind enumerate in art. 64 C. proc. pen., mijloacele de proba fiind limitativ enuntate de lege;testarea cu tehnica de tip poligraf nu este o constatare tehnico-stiintifica intrucat, potrivit art. 112 C. proc. pen., aceasta este dictata de necesitatea lamuririi urgente a unor fapte sau imprejurari ale faptei, atunci cand exista pericolul disparitiei unor mijloace materiale de proba sau de schimbare a unor situatii de fapt; desi nu este strict interzisa de lege, testarea poligraf echivaleaza cu o incalcare a principiului prezumtiei de nevinovatie, prevazut in Constitutie si art. 66 C. proc. pen.Credeti ca sunt argumente acestea?
Am mai scris si voi mai scrie aceasta.
Psihologii britanici au efectuat cercetari mult mai complexe decat testul poligraf ,cercetari care vizeaza activitatea cerebrala a subiectilor anchetati sau intrebati despre anumite lucruri sau situatii din care nu rezulta raspunsuri concludente si unde exista serioase dubii.
Unul dintre cercetatori a afirmat despre poligraf ca este un aparat menit sa induca teama subiectulului,mai ales atunci cand acesta este labil psihic sau se afla sub tratatment cu anumite medicatii,and sufera de anumite maladii si nu numai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)