avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva-autoturism administrator
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva-autoturism administrator

Am achizitionat in leasing financiar un autoturism pt administrator pe o perioada de 24 luni, cu valoarea reziduala inclusa in rate. Este singurul autoturism alocat unei persoane cu functie de conducere din firma. Stiu ca este nedeductibil TVA-ul aferent valorii reziduale, dar pe facturi (conform contractului), aceasta nu este explicita. In acest caz nu stiu cum sa procedez si cum sa inregistrez.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 13:16, 12 Noiembrie 2010
la sfarsitul contractului de leasing, firma va emite o factura de regularizare a valorii reziduale, aplicand cota de tva in vigoare, adica 24%, considerandu-se valoarea reziduala achitata pana acum si inclusa in rate ca fiind un avans al acesteia.

in consecinta pe factura veti avea o valoare cu minus si astfel veti colecta tva dedusa pana acum aferenta ratei reziduale (- 4426) si o valoare cu plus, care reprezinta tva nedeductibila.

sper ca ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing? mioara danaila mioara danaila buna ziua, preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice) perioada de leasing ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
La dif.pret valoare reziduala tva-ul este nedeductibil murgu veronica murgu veronica ma confrunt cu o situatie :diferenta de pret valoare reziduala la leasing financiar cu tva 24%.intrebare :tva-ul este nedeductibil si la dif.pret ? (vezi toată discuția)