avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing?

buna ziua,

preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice)
perioada de leasing 35 luni
valoarea reziduala inclusa in rate
rata reziduala neevidentiata separat pe factura , doar in scadentarul initial al contractului(incepind din martie 2011 s-a modificat scadentarul ca urmare a modificarii dobanzii in raport de euribor)
de la 01.07.2010 tva 24%.
nu am dedus pina acum tva la rata reziduala facturata lunar.
rate ramase de facturat 11
Deoarece societatea doreste inchiderea contractului de leasing inainte de termen , va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa cuprinda factura finala si daca trebuie facuta vreo regularizare a tva de la 19 la 24% pentru ratele achitate inainte de 01.07.2010
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:05, 4 Octombrie 2011
trebuie facuta doar regularizarea tva aferenta valorii reziduale.

factura finala ar trebui sa cuprinda capitalul nefacturat, stornarea valorii reziduale + tva inclusa in rate pana acum si refacturarea acesteia cu tva 24% (cota in vigoare la data transferului dreptului de proprietate)
va multumesc pentru raspuns
inteleg ca nu ati dedus pana acum tva aferenta valorii reziduale inclusa in rate intrucat autovehiculul nu se incadreaza la exceptiile de la art. 145^1 cod fiscal.
daca veti achita contractul inainte de termen, nu veti avea drept de deducere a tva aferenta valorii la care are loc transferul dreptului de proprietate care include si ratele achitate in avans, neajunse la scadenta.

pct. 7, alin. (3) din normele de aplicare ale art. 129 cod fiscal
Se consideră a fi sfârșitul perioadei de leasing și data la care locatorul/finanțatorul transferă locatarului/utilizatorului dreptul de proprietate asupra bunului înainte de sfârșitul perioadei de leasing, situație în care valoarea de transfer va cuprinde și suma ratelor care nu au mai ajuns la scadență, inclusiv toate cheltuielile accesorii facturate odată cu rata de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva la factura de leasing lunara si valoare reziduala stefan-neagu stefan-neagu Buna ziua, Acum 4 ani am incheiat un contract de leasing cu Porsche Leasing pentru achizitia unui automobil. Pana la rata 46 inclusiv facturarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Tva-autoturism administrator Doina B Doina B Am achizitionat in leasing financiar un autoturism pt administrator pe o perioada de 24 luni, cu valoarea reziduala inclusa in rate. Este singurul autoturism ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)