avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somer - scanare carnet de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somer - scanare carnet de munca

Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de identitate,constata ca dupa atata timp nu are scanata cartea de munca,cum poate proceda?Cartea de munca are stampila ITM.CJP si nici una din institutii nu a scanat-o de atata timp.Oficiul de somaj refuza predarea pentru scanare(dupa ce si la ei a stat 6luni ,pana au procesat cererea de somaj),pe motiv ca nu e obligatia lor.
In acest caz,persoana cui ar trebui sa se adreseze ,cand toate institutiile abilitate sustin ca nu era de competenta lor?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 15:35, 10 Februarie 2011
este de competenta lor sa scaneze cartile de munca
1. În temeiul H.G. nr. 1456/2009 pentru modificarea alin.(6) al art.2 din H.G. nr. 1768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, persoanele fizice şi juridice care deţin sau păstrează carnete de muncă sunt obligate să pună aceste documente la dispoziţia Casei Teritoriale de Pensii pe a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau sediul până cel târziu la data de 30 septembrie 2010.
2. De asemenea, termenul de predare a carnetelor de muncă, în vederea scanării, este de 30 noiembrie 2010. Potrivit legii, nepredarea carnetelor de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei în cazul persoanelor fizice şi 1.500 – 5.000 de lei în cazul persoanelor juridice.
3. AJOFM este persoana juridica detinatoare a carnetului de munca al somerului deci ea trebuie sa trimita carnetul de munca la scanat. Somerul nu are nici o obligatie in acest sens.

@ tudorvaleriu,va multumesc ,pentru un raspuns competent si la obiect.
In termenul mentionat cu precizie de dl Tudor Valeriu,trebuiau predate carnetele de munca
Si dupa decaderea termenului serviciul specializat primeste carnete de munca pentru scanare,pentru a caror preluare elibereaza procese verbale inregistrate ,cu termen de restituire carnet de munca
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
Astazi am predat cartea de munca la Casa de pensii din Calea Vitan nr 6 Bucuresti,la etajul 1 ,ghiseul 32 ,si nu am platit nicio amenda,datorita faptului ca CELOR CARE AU FOST SOMERI PE TOATA PERIOADA DE APLICARE A LEGII ,TREBUIA SA LI SE RETINA CARTILE DE MUNCA DE CATRE AGENTIA FORTELOR DE MUNCA(deci,sunt inclusi aici si cei care au iesit din somaj,dar,au avut somaj in perioada cand s-au scanat cartile).Pt predarea cartii catre scanare ,vi se cere la ghiseu si copie dupa buletin.Ni s-a spus sa ne interesam de returnarea lor dupa 6-7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator Espe Espe Buna ziua! Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de ... (vezi toată discuția)
Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)