avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM la scanat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM la scanat

Buna ziua,
Poate stie cineva sa ma lamureasca:
am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM pentru scanat.
Ce nu era scris:
Sa se depuna unde?

Voi stiti?
Cel mai recent răspuns: aijin , utilizator 16:57, 11 Septembrie 2009
Angajatorii si ITM trebuie sa prezinte carnetele de munca la Casa de Pensii pentru scanat.
Daca dvs. aveti carnetul de munca la dvs. (si nu sunteti pensionat) va puteti prezenta la Casa de Pensii de care apartineti si sa-l dati la ei pentru scanat.
Scanarea CM este obligatorie si este in favoarea angajatului.
Cartile de munca se prezinta la ITM in baza unui proces verbal de predare - primire, iar ITM-ul le va trimite la Casa de Pensii in vedrea scanarii. Dureaza destul de mult pana cand cartile de munca se intorc la ITM si apoi la firma (comision 0.25).
In cazul in care nu sunteti angajat va puteti prezenta cu CM la Casa de Pensii si sa o prezentati in vederea scanarii. Indicat ar fi sa aveti si dvs o copie a CM (in caz de ceva)
Hotărârea Guvernului nr 1768 din 2005, prevede ca toate persoanele care au carte de muncă anterior datei de 1 aprilie 2001, vor trebui să le depună la Casa Judeţeană de Pensii, pentru a putea fi preluate informaţiile necesare despre stagiul de cotizare al persoanei respective în sistemul public de pensii. Informaţiile sunt necesare pentru calcularea corectă a pensiei de care va beneficia contribuabilul. Carnetele de munca vor fi insotite de copia actului de identitate al titularului, din care sa rezulte codul numeric personal.
Astfel, persoanele care deţin carte de muncă care nu a fost prelucrată în baza de date a Casei Judeţene de Pensii sunt somate să le predea pentru scanare. În caz contrar, amenzile vor fi de la 300 la 600 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.500 la 5.000 lei pentru persoanele juridice.
1. Mi s-a cerut CM a 2-a oara la scanat, chiar daca ele au mai fost scanate.
2. Au fost cerute TOATE CM nu doar cele cu vechime inainte de 1 aprilie 2001.
3. Cat a durat recuperarea CM de la scanat ? :O
1. Este posibil asa ceva. Se pare ca nu au fost bine scanate prima data.
2. Si la noi s-au cerut inca o data la scanat.
3. Se scaneaza numai perioada de pana la 01.04.2001. Pentru perioada ulterioara nu mai este nevoie de scanat. Stagiul de cotizare este inregistrat la Casa de Pensii in baza delaratiilor lunare transmise de angajator.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca andad andad Dupa \"prelucrarea\" cartilor de munca la Casa de Pensii, se mai trimit inca o data in vederea scanarii? Atunci, in ce a constat prelucrarea ? Procedura de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)