avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce inseamna \"a prescrie o datorie\"?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce inseamna "a prescrie o datorie"?

Buna,numele meu este Dan ,am un credit la BCR de vreo 2 ani si jumatate,am platit la timp vreo 9 luni dupa care nu am mai reusit sa le platesc rata lunara.Ieri am primit pe adresa de acasa de pe buletin instiintare cum ca mi-a fost transferata datoria catre eos-ksi,urmand sa le platesc lor datoria . Creditul luat de la bcr e 3.500 ron,iar in ultima instiintare de plata trimisa de bcr aveam de platit 2.300 de lei,cu penalizari .....Eu nu am absolut nici o proprietate pe numele meu,nu am nici cum sa le mai platesc acum. Ce inseamna sau ce e o "datorie prescrisa"?Ma pot obliga sub vreo forma sa le platesc,cei de la eos? Ce ma sfatuiti sa fac??

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:38, 15 Noiembrie 2010
debitul dvs nu s-a prescris.va sugerez sa luati legatura cu un avocat inainte de a vorbi cu cei de la eos-ksi.
Eos-ksi este o firma de recuperare creante care a preluat creditul dv de la BCR. In felul acesta datoria dv catre BCR s-a prescis dar in schimb prin transferul ei catre eos-ksi a crescut ca valoare. Nu sunteti intr-o situatie deloc fericita pt ca nimeni nu va poate ierta de datoriile pe care vi le-ati creat singur. Este bine sa luati legatura cu aceasta firma de recuperare pt a negocia modalitatea de stingere a datoriei.
Ma gandesc sa contactez firma de recuperare,insa nu stiu cum as putea sa ajung cu ei la o intelegere si imi este frica sa negociez eu cu ei,nu imi pot permite un avocat...In plus nu vreau nici sa imi creasca datoria si sa nu mai reusesc sa o platesc.
Buna seara,

interventie moderator

Rog frumos participantii la aceasta discutie sa stearga denumirea societatilor implicate in discutie.
Conform Regulamentului de postare, in acest forum, se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)
Card credit claudiu20092 claudiu20092 Am un card de credit la BCR si nu am mai paltit suma minima de plata de 5 luni, Acuma m-am angajat din nou Am primit hartie de la firma de recuperare EOS ... (vezi toată discuția)
Firme recuperare tony445 tony445 buna ziua, un credit restant la bcr a fost preluat de firma de recuperari credit-express,aceasta firma facea presiuni pentru a-si recupera datoria,dar de la o ... (vezi toată discuția)