avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

Am vandut apartamentul , urmeaza sa ma mut . Fondul de rulment pe care l-am platit asociatiei de proprietari in urma cu 6 ani atunci cand am cumparat apartamentul , se restituie ? Stiu ca asa se procedeaza , dar nu cunosc baza legala si vreau sa fiu pregatita cu argumente daca la asociatie voi fi .."dat la intors " asa cum se obisnuieste . Dati-mi va rog informatii ! Va multumesc mult de tot !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:33, 12 Noiembrie 2010
Art 24 (40 din HG nr 1588/2007 Fondul de rulment se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate,daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel,precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv,la cererea proprietarului
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult de raspuns ! Dar ... ynocentta , ma pune in dificultate putin ... adica numai daca cheltuielile lunare scad ??? Habar nu am daca au scazut sau nu , nu am analizat niciodata activitatea asociatiei . Dar , din moment ce eu cand am cumparat apartamentul , am achitat fond de rulment , cu siguranta asa va fi obligat si noul proprietar . Si ... nu stiu unde sunt acesi bani ca ...reparatii in scara blocului timp de 6 ani , am facut exlcusiv pe cheltuiala mea si a unor vecini care au inteles ca numai asa putem scapa de probleme . Chiar am fost nevoita sa fac renovare dupa renovare ( cam de 3 ori in 6 ani ) din cauza umezelii care mi-a afectat apartamentul - umezeala provenea din subsol ( stau la parter ....inca ) iar asociatia nu a miscat un deget nici o data . Ma gandeam ca ar fi trebuit sa dau in judecata asociatia ...nu stiu . La ultima RK am facut credit de 20000 ron ca sa repar in subsol , ca sa izolez pardoseala , peretii exteriori , instalatii ...etc . Si tot nu am scapat de umezeala , mi-am imbolnavit si copii ... Multumesc pentru inf
Articolul din lege pe care l-a citat @ynocentta si nu a mai binevoit sa-l comenteze pentru dv. spune ca restituirea fondului de rulment se face in doua situatii, dintre care una este cea in care va aflati dv. - adica parasiti apartamentul prin vanzarea lui.

Ce trebuie sa stiti este ca puteti face un compromis cu noul proprietar in sensul ca el sa va plateasca cash banii reprezentand acest fond de rulment, urmand ca banii care au fost achitati de dv. acum multi ani sa-i revina lui. Deci sa nu mai faceti cerere la administrator pentru returnarea banilor. Totusi acesta convenire trebuie facuta in fata administratorului care sa ia act ca fondul de rulment ramane in soldul asociatiei si trece in contul noului proprietar.

Daca nu vreti sa procedati asa, din diferite motive, trebuie sa stiti ca pentru returnarea fondului de rulment trebuie sa faceti o cerere in acest sens si ca banii va trebui sa vi se inapoieze dupa ce ati achitat si ultima luna de intretinere cat ati locuit acolo - de regula dupa ceva mai mult de o luna din momentul in care ati plecat din apartament.
Se poate face si o compensare a ultimei luni de locuit in apartament cu fondul de rulment - deci fara a mai plati aceasta cota, dar intotdeauna ramane ceva de luat sau de dat in acest caz.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa suporte cheltuielile ptr lucrările de la subsolul ... Casandra123 Casandra123 Cine trebuie sa suporte cheltuielile ptr lucrările de la subsolul blocului, ma refer la reparațiile plafonului si antifonarea lu?. Eu locuiesc la parter si ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment arlind arlind Buna ziua, Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)