avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspund penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspund penal?

ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am savarsit vreo infractiune?a venit politia,dar nu le-am deschis usa.

ce mi se poate intampla?mama e in italia.nu stie ce am facut.
Ati gresit teza.
In speta de fata discutam de teza a II-a - impiedicarea normalei folosinte a locuintei, unde fapta nu trebuie sa fie exercitata in mod repetat.
Teza a I-a se refera la situatia in care prin atitudinea exercitata de un locatar se tulbura folosinta locatarilor dintr-un imobil.
Exemplul chiar aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Eu zic sa mai meditati, penalul nu-i asa cum pare:rtfm:
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Impiedicarea folosintei ,nu trebuie sa survina in mod repetat conform tezei a II a art.320 c.pen.
Este totusi tulburare a folosintei,fapta user-ului impidicand folosinta de catre locatar a locuintei ocupate.
Cred ca este mai bine sa incercati sa remediati lucrurile printr-o intelegere pe cale amiabila pentru a scapa de orice consecinte juridice.
Succes !
Cred ca utilizatorul ar trebui sa vina cu detalii:
Este un domiciliu legal si al fratelui?
De ce nu il mai primeste in locuinta?
La mai impiedicat, pe frat,e prin alte moduri sa patrunda in locuinta comuna?
La prima vedere si eu cred ca ar fi vorba de art 320 Cod penal, deoarece in speta de fata discutam de teza a II-a - impiedicarea normalei folosinte a locuintei si fapta nu trebuie sa fie exercitata in mod repetat.
Succes!
simonette12 a scris:

Ati gresit teza.
In speta de fata discutam de teza a II-a - impiedicarea normalei folosinte a locuintei, unde fapta nu trebuie sa fie exercitata in mod repetat.
Teza a I-a se refera la situatia in care prin atitudinea exercitata de un locatar se tulbura folosinta locatarilor dintr-un imobil.
Exemplul chiar aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Eu zic sa mai meditati, penalul nu-i asa cum pare:rtfm:

Va multumesc pentru corectie.aveti dreptate.

Totusi,eu cred,ca nu va fi cercetat penal.Probabil cei de la politie,vor inerca impacarea partilor.

Si mai suint curios,daca fapta nu sa repetat,adica,la inchis pe fratele dansului afara,doar odata,credeti ca constituie infractiune?Nu lipseste una sau mai multe din elementele constitutive?
Multumesc.
Cred ca prea v-ati infierbantat!
Daca user-ul nu vine cu detalii asupra imprejurarilor concrete atunci toata lumea poate sa speculeze.
Eu zic sa mai asteptam ca poate ne lumineaza....

Alte discuții în legătură

Plingere penala mitzmi mitzmi Va rog sa imi spuneti cam ce anume intra la \"Tulburare folosire locuinta\" ? (vezi toată discuția)
Muzica data prea tare alinajiglau alinajiglau buna ziua,am si eu o problema.am vecinii de sub mine care dau drumul la muzica in fiecare zi.atat de tare incat imi vibreaza lucrurile in casa.ce pot ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin adrianagropo adrianagropo Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)