avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatia in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatia in anulare

contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 15 Noiembrie 2010
shhomerul a scris:

despre ce vorbeste art. 320(3) Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.... in conditiile in care si hotararea din recurs este irevocabila.


Daca a fost atacata cu contestatie in anulare o decizie data in recurs (contestatia poate fi formulata si impotriva altor hotarari nu numai a celor din recurs) atunci hotararea data in contestatie nu este supusa nici unei cai de atac. Pentru ca nici hotararea atacata (din recurs) nu mai putea fi atacata cu recus (recurs la recurs).

Daca a fost atacata cu contestatie in anulare o decizie data in apel, atunci hotararea data in contestatie poate fi atacata cu recurs.

Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
am inteles deci daca s-a gresit in hot. jud. data in contestatie in anulare atunci asa ramane!
multumesc
Hotărârea dată în contestaţia în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea atacată (art.320 alin.3 C.proc.civ.). Astfel, practic hotărârea pronunţată într-o contestaţie în anulare obişnuită va putea fi atacată cu recurs numai dacă pe calea contestaţiei s-a atacat o hotărâre pronunţată în ultimă instanţă sau o decizie a instanţei de apel. În cazul contestaţiei speciale, deoarece vizează numai hotărâri irevocabile pronunţate de instanţele de recurs , hotărârile care se pronunţă nu sunt niciodată susceptibile de recurs .
Împotriva hotărârii date în contestaţie în anulare se poate introduce cerere de revizuire sau chiar o contestaţie în anulare în condiţiile şi pentru motivele prevăzute expres de lege.
deci la o hoatararea din contestatia in anulare la decizia din recurs nu se mai poate face contestatie in anulare?
Împotriva hotărârii date în contestaţie în anulare se poate introduce cerere de revizuire sau chiar o contestaţie în anulare în condiţiile şi pentru motivele prevăzute expres de lege.


care ar putea fii conditiile si motivele?
Conditiile si motivele sunt cele prevazute in art.317 si 318 C.proc.civ.

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)