avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... LAMURIRI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

LAMURIRI

Am avut un accident acum 3 ani spun eu destul de grav pentru-ca victima are aprox. 150 zile de ingrijiri medicale,procesul penal este pe rol dar inca nu a inceput.
Recent m-am trezit cu citatie la un alt proces de fond cu spitalul si serviciul de urgenta .Oare va mai plati RCAul soitalizarea?
Cel mai recent răspuns: insurance law office , utilizator 17:54, 17 Noiembrie 2010
Chemati asiguratorul RCA in garantie, daca nu cumva sunteti citat ca intervenient fortat,asiguratorul fiind chemat deja de catre spital/victima,sa plateasca daunele (cheltuielile de spitalizare)
Va fi obligat sa plateasca in conformitate cu prevederile contractului de asigurare incheiat . Avand in vedere insa ca nu s-a solutionat dosarul penal solicitati suspendarea judecatii pana la solutionarea dosarului penal .
Toate daunele rezultate in urma accidentului in care ati fost implicat vor fi suportate de asiguratorul dv RCA. In procesul cu spitalul asa cum preciza nucu$ probabil ca sunteti solicitat ca intervenient fortat.
Conform principiului Penalul tine in loc civilul, actiunea civila separata promovata de catre spital va fi suspendata pina la solutionarea procesului penal. Este insa obtiunea partii vatamate sa se constituie parte civila in procesul penal, sa renunte la actiunea indreptata impotriva dvs. si sa solicite in latura civila sumele datorate pentru spitalizare. In orice imprejurare sumele vor fi retinute in sarcina asiguratorului daca va sustineti cauza in mod procedural.

I L O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc pretentiile victimei accidentate? nutza nutza am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni,iar medicul legist i-a dat f multe zile de ingrijiri medicale,intre 130-140 zile,nu ne-am putut impaca,am ajuns ... (vezi toată discuția)
Accident din culpa anti-coade anti-coade in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)