avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce primeaza: un CIM sau un contract prestare servicii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce primeaza: un CIM sau un contract prestare servicii?

Sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata de 2 ani in functia de psiholog iar angajatorul deruleaza in paralel un contract de prestare servicii pentru aceeasi activitate, cu un furnizor extern.Mie imi interzice prin dispozitie de serviciu sa evaluez salariatii in timp ce furnizorul face acest lucru pe bani.Mi se spune ca exista acest contract de prestare servicii (are durata limitata de 1 an) si ca este peste CIM-ul meu.Este adevarat ca are prioritate?Nelasandu-ma sa fac ceea ce conform legii reprezinta 90% din activitatea mea, nu-mi ingradeste cumva dreptul la munca?
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 18:38, 24 Februarie 2008
solutia pentru dvs. este determinant influentata de sectorul privat sau bugetar in care lucrati.specificati acest aspect
Imi desfasor activitatea in sectorul privat iar in fisa post se specifica printre altele si "urmareste evaluarea aptitudinilor psihoprofesionale ale salariatilor, periodic..."Este destul de concludenta formularea sau se interpreteaza cum ca altii fac si eu urmaresc asta cu privirea?
In legea privind exercitarea profesiei se specifica foarte clar la atributii ca "evalueaza aptitudinile".Pot cere eventual modificarea fisei post si respectarea intocmai a textului legii sau e de ajuns formularea existenta?
poate sa prevada f.multe in legea cu privire la exercitarea profesiei, la locul de munca iti exerciti meseria corespunzator fisei postului. si ca jurist poti face multe dar in firma poti fi pus sa te ocupi numai de recuperarea creantelor sau numai de contracte, cu toate ca potrivit statutului poti face mai mult.
Si fisa postului poate sa prevada multe atributii pe care nu le vei efectua. Exista o coordonare a muncii si ordine directe si clare cu privire la activitatea desfasurata intr-o anumita perioada de timp.
Cand un loc de munca te nemultumeste profesional poti opta pentru altul.
Fisa postului prevede toate atributiile pe care esti datoare sa le ineplinesti,la solicitarea angajatorului...Dar e dreptul angajatorului de a-ti solicita indeplinirea doar a unora dintre ele,functie de necesitatile sale.

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii de paza Doina Elena Doina Elena S-a incheiat un contract de prestari servicii de paza cu firma. In fapt, firma de paza a trimis 4 agenti paza sa asigure paza magazinului in 2 ture. Din ... (vezi toată discuția)
Este corect sa faci alte activități decât fisa postului? Adrian Cernatescu Adrian Cernatescu Este legal sa mi se aloce niște sarcini neconforme fisei postului și sa nu fie respectate deloc recomandarile medicului de medicina muncii? Sunt inginer ... (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)