avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Predare primire intre administrator vechi si cel nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Predare primire intre administrator vechi si cel nou

Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile.
Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea noului presedinte la predarea primirea intre admin vechi si cel nou?
Ce este de facut in cazul in care la admin vechi se gasesc lipsuri?
Mentionez ca administratorul vechi era si contabil in partida simpla
Cel mai recent răspuns: kryket , utilizator 21:37, 17 Noiembrie 2010
Nu administratorul trebuie sa recunoasca noul comitet ales care este expresia vointei proprietarilor din acel bloc.....ci comitetul executiv trebuie sa-l "recunoasca" pe administrator care este angajat al comitetului executiv.

La dv. in bloc valorile sunt intoarse pe dos!

Daca nu vrea sa predea actele asociatiei, la zi, presedintele nou ales sa solicite sprijinul politistului de proximitate. In prezenta acestuia sa mearga la usa administratorului si sa-i ceara documentele asociatiei.
In functie de ce se-ntampla si daca nici asa nu vrea solicitati si sprijinul primariei de care apartineti ...si in final presedintele asociatiei il poate actiona in judecata pentru obligatia de a face (adica de a preda documentele asociatiei)
Comitetul executiv
- gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;
- angajeaza sau demite personalul, incheie sau reziliaza contracte in ceea ce priveste activitatea de administrare si intretinere a cladirii, a partilor comune de constructii/a instalatiilor, precum si pentru alte activitati conforme cu scopul asociatiei de proprietari: administrare, contabilitate, casierie, ingrijire, mecanica, instalatii etc. Angajarea personalului necesar asociatiei de proprietari se face de catre comitetul executiv, reprezentat de presedinte, in conformitate cu prevederile legislatiei specifice in vigoare.
- preia toate obligatiile si raspunderile privind activitatea de management pe perioada cat asociatia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.

Comitetul -presedintele cred ca ar putea proceda asa:
-se ia legatura cu fiecare furnizor pentru a intra in posesia facturilor
-se comunica bancii ca vechiul administrator nu mai are dreptul de a efectua operatii cu banca (ridicare extras, depunere/ridicare numerar, speciment de semnatura, etc)
-locatarii sunt instiintati sa nu mai plateasca intretinerea acelei persoane
-se intocmeste prima lista de plata cu facturile curente si restul cheltuielilor pentru care exista documente justificative

Se poate sa imi fi scapat ceva, dar va orientati, vazand si facand.





Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
LocatarB, utilizator
@kriket

administratorul ,in calitatea de simplu angajat al asociatiei de proprietari,conform prevederi in vigoare detine obligatia sa respecte si sa aplice deciziile reprezentantilor asociatiei de proprietari
Comitetul executiv,reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, conform art 30 din L nr 230/2007 duce la indeplinire hotararile adunarii generale,emite decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale,gestioneaza situatiile exceptionale de criza,pentru scopul si activitatile asociatiei de proprietari,
angajeaza si demite,incheie si reziliaza contracte
Multumesc pemtru raspunsuri. Doream sa vad ce spun si altii care sunt interesati de acest domeniu. Am intalnit acesta situatie in sectorul 4, unde un administrator nu vrea in ruptul capului sa predea actele si sa recunoasca comitetul ales. Ba mai mult initiaza un comitet si convoaca o noua adunare generea extraordinara, ca doar asa o sa reuseasca sa mai tina gestiunea, in conditiile in care au somatii de la toti furnizorii de utilitati.
Situatia nu este la mine in bloc . In sectorul 4 servicul specializat din cadrul primariei se spala pe maini ca Pilat din Pont. Daca au fost in control nu mai urmaresc daca chiar s-a facut ce au cerut acolo. Comitetul a inaintat o sesisare scrisa despre atitudinea administratorului si despre fatul ca li s-a oprit furnizarea de gaze, cerandu-le spijinul. Din tot ce s-a scris in sesisare au ales doar faptul ca administratorul poate fi dat afara cu preaviz de 15 zile.Cum sa ii desfaci ceva despre care nu stii ca exista?
Vina apartine si celor din bloc, dar si cenzorului, deoarece timp de cativa ani(4 ) au functionat fara comitet executiv. Eu consider ca cenzorul trebuia sa nu mai gireze, prin semnatura, activitatea administratorului. Abia acum vro 2 luni s-a hotarat cenzorul sa ii determine pe cei din bloc sa intre in legalitate..
Cunosc diverse situatii legate de asociatii dar ca in sectorul 4 Bucuresti nu am intalnit pana acum. Auzisem ca in acest sector servicul specializat din primarie nu sprijina asociatiile de proprietari sau proprietari, dar acum am vazut. Depinde de cat de frumos e buchetul de flori dus d-nei inspectoare.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
kryket, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte kryket kryket Un fost administrator nu vrea sa predea documentele contabile ale asociatie pe motiv ca nu recunoaste noul comitet care l-a demis. Cum se pot recupera aceste ... (vezi toată discuția)
Administrator bun de demis gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua ... (vezi toată discuția)