avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs peste termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs peste termen

Buna
Este vorba despre un recurs la curtea de apel care a fost depus cu 2 luni peste termen, invocanduse ca din cauza schimbarii sediului reprezentantului acesta nu a primit comunicarea sentiintei El declara ca a invederat instantei schimbarea adresei si o considera viciu de procedura.
Daca m-am informat bine, acest lucru trebuie sa se faca print-o petitie catre instanta si cu aducerea la cunostiinta a partilor.... La dosar se precizeaza noua lui adresa (dar cu nici o specificare ca ar fia alta decat inainte ) intr-o obiectiune la suplimentul de expertiza. Dar aceasta este o simpla obiectiune la expertiza unde apare adresa de comunicare subliniata dar nu se face referire nici unde cum ca ar fi diferita de adresa anterioara si nici eu nu am primit nici o instiintare in acest sens.
al doilea motiv ar fi diminuarea sultei din cauza crizei....motiv pe care l-a invocat si la recursul trecut iar in acest sens la rejudecare s-a adus un supliment la expertiza pe care el nu il accepta Vrea o alta expertiza in ideea ca va obtine o sulta si mai mica. Se poate recura tot pentru acelasi motiv???
Intrebarea era daca eu pot invoca in intampinarea mea ca recursul nu se considera in termen deoarece ceea ce pretinde el nu este un viciu de procedura ci este nerespectarea obligatiilor lui?????
Multumesc mult pentru rabdare:(:(:(
Cel mai recent răspuns: ionela_incred , utilizator 17:44, 14 Noiembrie 2010
Puteti invoca cu succes o asemenea situatie mai ales ca se afla in culpa pentru necomunicarea schimbarii adresei care trebuie expres aratata instantei si partii adverse nu sa fie dedusa din alte inscrisuri sau situatii prezentate in instanta, neputindu-se invoca propria culpa si nici repunerea in termen
va multumesc mult=D>=D>=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive recurs, alte cai de atac Krissia . Krissia . As vrea sa stiu daca se mai poate declara recurs sau contestatie in anulare si respectiv revizuire, cu mentiunea ca motivele vor fi depuse in termenul de 15 ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut din culpa avocatului niculinapopa niculinapopa Buna ziua! Sotul meu a avut un proces la tribunal privind concedierea ,cu toate ca si-a angajat un avocat acesta nu s-a prezentat la nici un termen,iar cand a ... (vezi toată discuția)
pronuntare fara discutia expertizei munteanu mihaela munteanu mihaela Buna ziua! Divort cu partaj, el reclamant, ea parata. El solicita culpa exclusiva+copil si apartamentul cu plata sultei catre ea, ea solicita div din culpa ... (vezi toată discuția)