avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a pleca cu copilul din tara fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a pleca cu copilul din tara fara acordul tatalui ?!

Buna ziua !
Sunt Romanca dar locuiesc in Belgia impreuna cu prietenul meu , dar eu nu am nationalitate Belgiana
In schimb el este iranian , dar are si nationalitate belgiana (locuieste aici de 10 ani , iar eu doar de 1 an si cateva luni )
Sunt insarcinata si voi naste aici
As vrea sa stiu , in ce conditii as putea pleca cu copilul meu de aici dupa ce se va naste , dak imi trebuie acordul tatalui sau nu ; as vrea sa stiu care sunt drepturile mele si ce as putea face in cazul in care ma voi decide sa plec cu copilasul in romania
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 15:20, 14 Noiembrie 2010
daca tatal va recunoaste copilul ca fiind al lui, va trebuie acordul tatalui pt a pleca
Dar as dori sa stiu incepand cu ce varsta a copilului pot pleca in romania fara acordul tatalui ?
Dar tata poate pleca din tara fara acordul meu?
Multumesc
Cât timp copilul nu are împlinită vârsta de 18 ani un singur părinte nu poate călători cu minorul fără acordul celuilalt părinte.
De asemenea minorul nu poate călători însoțit de o altă persoană fără acordul ambilor părinți. Deci, până împlinește copilul 18 ani dumneavoastră veți avea nevoie de acordul soțului, soțul de acordul dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi obtin copilul nascut in belgia? anouka89 anouka89 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mn cu niste orientari si demersuri juridice. Am locuit in Spania 10 ani si de 2 ani sunt in Belgia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Minora cu bebelus de 4luni caraybean caraybean va prezint urmatoarea situatie: Minora(15ani) copil fiind, in urma divortului dintre parinti, este data prin hot.jud.definitiva in ingrijirea mamei. Mama se ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie KARLL KARLL Poate cinrva sa ma ajute sint romanca am pasaport carte de identitate si certificat de nasrere romanesc locuiesc in Belgia acum trei ani am primit cetatenie ... (vezi toată discuția)