avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

Am o casa in care sunt coproprietar cu o matusa (50%-50%).Act (titlu)de proprietate avem doar pe pamant, obtinut in baza legii 18/1991, o amenda din 1969 primita ptr. constructie fara autorizatie si certificat de mostenitor de pe urma bunicului .Intrebarea ar fi : pot face iesirea din indiviziune,adica sa stiu ce e al meu si sa imi fac acte de proprietate sau intai trebuie sa ma judec cu Primaria sa obtin act de proprietate pe toata casa si dupa aceea sa fac iesirea din indiviziune?Eu as vrea sa impartim si sa ma ocup de partea care imi revine sa imi fac acte pe ea .Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
belcris14, utilizator
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 23:59, 13 Noiembrie 2010
Nu trebuie să vă judecați cu nimeni. Întrebați la primărie ce procedură aveți de urmat ca să intrați în legalitate cu casa, întabulați apoi și casa și terenul și faceți ieșirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune (foarte complicata) ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste intrebari in legatura cu o succesiune!bunicul meu a decedat in 1987.are 3 copii care nu au facut succesiunea (acum sunt in proces).le ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)