avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributiile unui sef serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributiile unui sef serviciu

Buna la toata lumea!
Speta:
Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar la urma sunt trecute si toate atributiile serviciului pe care il coordoneaza cu titlu ,, atributii"
Acestea sunt conform ROF, ,, atributiile serviciului....." regasindu-se in fisele tuturor subalternilor.
Deoarece este un conflict de munca intre conducatorul institutiei si seful de serviciu si se incearca umilirea acestuia din urma, se emite un ordin de mutarea a sefului de serviciu la arhiva ,, pe aceeasi functie si aceeasi salarizare" cu scopul de a-l determina sa isi dea demisia prin umilire si golirea de continut a activitatii lui deoarece nu mai poate coordona eficient de la arhiva activitatea.
Mutarea este motivata astfel: in fisa postului la atributii este si ,, arhivarea documentelor.....institutiei".
Aceasta este o activitate de executie pe care o poate executa si seful de serviciu sau obligativitatea este ca seful de serviciu sa asigure arhivarea prin nominalizarea unui om pentru aceasta activitate, dupa o discutie privind organizarea serviciului cu conducatorul de institutie??
este corect ca un sef de serviciu sa arhiveze???
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: apo , utilizator 11:38, 1 Decembrie 2010
Hmmm....speta este delicata fiiindca , intrand ca atributie de serviciu , poate fi luata stricto sensu....
Iar , mai apoi , se pune problema si numarului de angajati in acel serviciu....:D
O astfel de problema se poate solutiona in 2 feluri: pe cale amiabila intre conducatorul unitatii si acel sef de serviciu , sau in contencios administrativ!
Buna seara!
Delicata...da..foarte!!!
Daca atributiile de executie ale serviciului sau sunt in fisa tuturor colegilor din acel serviciu.....12 persoane incluzand un birou si un compartiment ... nu este un abuz de functie din partea directorului trimitandu-l sa faca arhiva...?? Cum poate avea autoritate acel sef serviciu cand subalternii fac lucruri mult mai simple.
Mentionez ca nu i se da nici calculator!!!!!
Un sef servici fara calculator iar restul ...chiar si un referent din subordine are si activitatea este ocupata la 40%....?
Solutionarea pe cale amiabila nu se poate deoarece directorul doreste sa scape de persoana , ,aceasta fiind din vechea ,,garda'' si nu doreste asa zisi spioni in institutie.
A depus in contencios ad-tiv....sa vedem cum o sa iasa....vroiam preventiv mai multe informatii pentru ajutor si suport .
Multumesc mult!!
Dar nu stiu de ce si-a trecut toate atributiile subalternilor lui? El trebuia sa isi puna atributii de coordonare, control, indrumare, verificare si la intocmire ceva ce semneaza doar el de intocmire...
Se poate interpreta ca acea activitate fiind semnata ca o va indeplini....nu e nici o problema ca o executa, singur a semnat.
Poate fi in ROF activitatea serviciului....dar nu inseamna ca EL o executa pe toata... fiecare subaltern executa atributiile corespunzatoare postului.
Stiti cum se spune...prin hartie nu trece nici glontul....asa ca angajatorul are acoperirea fisei postului.
Nu inteleg actele care trebuie semnate ca sef serviciu, nu el le semneaza? atunci nu poate spune ca directorul il obliga sa execute "doar" acea atributie de arhivare acte serviciu..
Succes si te rog spune daca ai rezolvat ceva, sa fie lectie si pt. noi
deci ca sa fie mai clar:
este sef de serviciu ( activitatea serviciului cuprinde si arhiva)......dar directorul ca sa il marginalizeze si ca sa il bage la ,,cutie'' i-a dat un ordin intern prin care il pune sa faca arhiva cu aceeasi functie si acelasi salariu pe perioada nedeterminata astfel neputand sa mai urmareasca activitatea indeaproape a intregului serviciu.
Ordinul intern este acum contestat in contencios la CAB.
Multumesc pentru mesaj si va dau urmatorul raspuns:
fisele de post pentru toti angajatii au fost intocmite de biroul resurse umane si inmanate la semnarea contractului de munca. despre atributiile scrise in fisa s-a explixcat ca acestea fiind trecute in ROF trebuie sa fie trecute si la toti cei din serviciu pentru a putea ajuta persoana in caz de CO.
O zi buna si sper ca sa rezolve ceva in contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce atributii pot fi incluse in fisa postului unui asistent manager? Monica D Monica D Angajatorul poate include orice atributie considera necesar intr-o fisa a postului? Lucrez pe o astfel de pozitie intr-o firma de paza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii mariacristi mariacristi Lucrez intr-o institutie publica si mi-a fost trecut in fisa postului ca preiau atributiile sefului de serviciu când acesta este plecat, insa nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)