avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare de invaliditate

Sunt salariat cu vechime neinrerupta incepand cu data 01/02/1989, sunt bolnav de scleroza multipla si doresc sa stiu daca ma pot pensiona si care ar putea fi cuantumul pensiei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:55, 15 Noiembrie 2010
Pentru un raspuns corect trebuie sa dati si data nasterii si sexul.
Interventie moderator:
:rtfm:
Amedeo:
1. Nu e nevoie sa deschideti un topic nou pentru interventii pe aceeasi problema.
2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul"raspunde".
3. Altfel nici noi nu vom sti despre ce este vorba si nici dvs. nu veti primi raspunsul corect si nu veti intelege ce sa faceti.

Amedeo a scris:
Ma numesc Pastrav Amedeo Laurian sunt nascut pe data de 27/10/1967, lucrez neintrerupt de la data de 01/02/1989. In anul 2000 am descoperit ca sunt bolnav de scleroza multipla. In ultimul timp boala agravandu-se si nemaiputand sa stau in picioare mai mult de 20 de minute m-ar interesa ce trebuie facut pentru pensionare si cam la cat ar putea ajunge pensia
Ca sa beneficiati de pensie de invaliditate, trebuie sa aveti un stagiu (vechime in munca) necesar de 14 ani, in raport cu varsta de 43 de ani, conditie pe care dvs. o indepliniti. Restul depinde de medici si de comisia de expertiza medicala.

Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de către medicul specialist care asigura asistenta medicala. Procedura de incadrare in grade de invaliditate este reglementata in cap. C din Ordinul nr. 340/2001, capitol din care redau primul articol al primei sectiuni.

I. Referitor la încadrarea în grade de invaliditate şi circuitul documentaţiei medicale
1. In vederea pensionării de invaliditate medicul primar si, în lipsa acestuia, medicul specialist, pentru afecţiunea principal invalidanta, care asigura asistenta medicală a bolnavului, atunci când apreciază ca starea de sănătate a acestuia nu ii permite reluarea activităţii profesionale, în limitele maxime de concediu medical prevăzut de lege, cu toate tratamentele medicale recuperatorii aplicate, propune pensionarea de invaliditate, cerând în acest sens avizul cabinetului de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca.
Propunerea la pensionare poate fi solicitată încă din primele zile de boala, în cazul afecţiunilor fără potenţial recuperator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare caz de boala ceragusi ceragusi Buna ziua ,ma numesc Cerasela am 29 ani si sunt dinCampina jud Prahova.In 2008 mi s-a pus diagnosticul de scleroza multipla grad 2.Vechime in munca am doar 5 ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala voiculescu liliana voiculescu liliana Lucrez in invatamant iar boala de care sufar de cel putin un an nu este recunoscuta ca boala profesionala. In acest an boala s-a agravat si eu nu pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pensie gr iii  silviu silviu are varsta de 42 de ani si stagiul de cotizare de 21 dintre care jumatate la Gr I si jumatare la Gr II . (vezi toată discuția)