avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordinului nr. 1225/2003 al Ministerului Sãnãtãþii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordinului nr. 1225/2003 al Ministerului Sãnãtãþii Publice

Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligatorii cursurile de igiena conform OM 1225/2003 din 3 in 3 ani,in conditiile in care regulile de igiena raman neschimbate,iar personalul a fost deja instruit in acest sens si detine un certificat de absolvire al cursului. Fac precizarea ca este vorba de personalul de ingrijire si cel din blocul alimentar dintro gradinita cu program prelulgit. In cazul in care exista un cabinet medical la nivelul unitatii,acesta poate face instruirea personalului in ceea ce priveste normele de igiena? Sunt suficiente aceste instruiri? Si daca nu,va rog sa-mi spuneti daca exista obligativitatea angajatorului de a deconta astfel de cursuri( din 3 in 3 ani). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:01, 15 Noiembrie 2010
Potrivit acest ordin sunt necesari aceaste avize de 3 in 3 ani (art 14 ordinul 1225/2003), pentru "Orice activitate de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, serviciile si productia de apa potabila, precum si serviciile de intretinere corporala"

Daca personal medical poata sau nu instruire, acest ordinul stabileste c-ar trebuie sa implineasca mai multe cerintele (art 4), dupa o cerere, si aprobate de catre Ministerul Sanatatii si Familiei si de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Atunci, citesti ordinul, si daca implinesc ocnditiile aplica ca sa fiti si voi centrul pentru sa realizeze programe de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, pana atunci trebui sa isi implinesc acest ordinul si voi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)
Curs de igiena toni az toni az Daca am un PFA cu activitatea \\"5520 - facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata\\" trebuie sa fac un curs de igiena ? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca niko79 niko79 Buna ziua! Imi puteti spune ce studii sunt necesare pentru functia de vanzatoare? Dar lucrator comercial? (comert cu amanuntul prod. nealimentare) si unde pot ... (vezi toată discuția)