avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la Prima Casa

Buna ziua,

Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul "Prima Casa" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu fratele si mama sa o cota parte din apartament.
Succesiunea inca nu a fost facuta si am inteles ca pentru a se putea inscrie trebuie sa cedeze drepturile sale succesorale mamei sale.
Am vrea sa stim cum poate dona drepturile succesorale mamei sale pentru a putea deveni eligibil pentru programul Prima Casa?

Multumesc
Mihaela
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:00, 15 Noiembrie 2010
Nu cred că mai e valabilă condiţia aceasta. S-au modificat modelele de declaraţii care trebuie făcute şi acestea sună aşa: Nu am deţinut, începând cu anul 2000 şi până la data solicitării creditului garantat, în proprietate exclusivă sau împreună cu soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită.
Din textul ăsta nu reiese că nu sunt eligibile persoanele care au dobândit cote părţi din imobile. Eu zic să mai întrebaţi la bancă înainte să înstrăinaţi cota din moşteire.
Pot aplica la programul PRIMA CASA:

persoane care la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 (4 iunie 2009) nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire.
14. La anexa nr. 2, la articolul 1, litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“a) fac dovada cu declaratia autentificata pe propria raspundere ca la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului �Prima casa�, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuintele dobandite prin mostenire, si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire;”.


nu e nevoie ca sotul sa renunte la mostenire pt a va incadra in conditiile de exigibilitate ale programului
opinia mea este sa va depuneti dosarul intrucat sotul nu e obligat sa renunte la cota parte din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul prima casa peppersting peppersting Salutare tuturor. Am si eu o intrebare vis-a-vis de conditiile de eligibilitate pentru programul Prima Casa. Eu detin in proprietate 50% din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Prima casa -Christian- -Christian- buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)