avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate exclusiva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate exclusiva?

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil.

Conform Legii 368/2009 pentru aprobarea OUG nr. 60/2009
"Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."

Conform acestei legi, as fi considerat eligibil pentru a aplica la un credit prima casa

Conform OUG 33/2011, Articolul 1 (2) se modifica si are urmatoarea forma:
" Beneficiarul Programului este persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2;"

Ce inseamna acest lucru: ma mai incadrez la programul prima casa?
Ce inseamna mai exact "proprietate exclusiva"? (inseamna ca se detin drepturi exclusive asupra imobilului? - in situatia mea - eu nu cumva detin in proprietate comuna imobilul?)

Va multumesc.
George

Alte discuții în legătură

Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament mihaionascu mihaionascu Buna ziua, Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Prima casa teomari teomari Buna ziua! Sunt maritata din iunie 2011, iar sotul meu are un apartament pe numele lui in Ploiesti.Incercam sa vindem acest apartament, dar nu am reusit pana ... (vezi toată discuția)