avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pierdut/Furat telefon mobil 14.11.2010 .Cum se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pierdut/Furat telefon mobil 14.11.2010 .Cum se procedeaza???

Ultimul contact cu telefonul mi-l amintesc ca a fost in masina,cand mergeam in drum spre un centru comercial si am vorbit cu cineva.Apoi l-am bagat in usa si in geanta.Am intrat in cateva magazine dintr-un centru comercial,apoi am mers la ziua mamei mele,unde mi-am dat seama ca imi lipseste telefonul.Nu stiu ce as putea face,dar este un telefon cu valoare de 400 de eur :((.Exista ceva sansa de recuperare?Am sunat si la politie si mi s-a spus ca pot depunde plangere doar dupa 48 de ore...Nu cunosc legislatia,deci nu stiu.Va rog mult sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: isopal , utilizator 15:21, 15 Noiembrie 2010
mergeti la politie si depuneti plangere.
posibil ca dvs sa fi zis ca nu stiti daca e furat sau pierdut si de aia sa fi zis politistul sa veniti dupa 48 de ore.
sansele sa-l gaseasca sunt mici si asta doar daca telefonul are in dotare un nu stiu ce sistem
Buna ziua,
In teorie oricarui telefon i se poate depista locatia, insa in practica politia nu prea se complica cu astfel de lucruri.

Cititi :
www.avocatnet.ro/content/for...

Initial parcurgeti cu atentie succesiunea de evenimente si asigurati-va de momentul concret de la care nu mai detineti telefonul
Cautati cu atentie locurile mentionate unde ati folosit telefonul
Solicitati operatorului de telefonie blocarea numarului
In raport de caracteristicile tehnice ale aparatului,puteti solicita organelor de politie cu ocazia depuneri plangerii ,eventual desfasurarea de activitati specifice de localizarea acestuia
Ce trebuie sa sti despre telefonul tau...

1.Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii).Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate...  Incearca!

2.Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii derezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului.Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare derezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti puitelefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-ofolosesti si alta data.

4. Ce poti face daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei,iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.Trebuie sa afli seria telefonului tau... 
Pentru aceasta tasteaza  *#06# , fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul,dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atentie soferi neasigurati casco !! nucu$ nucu$ Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce ... (vezi toată discuția)
Sau furat bani pe tura mea si acum mi s spune sa muncesc sa achit datoria ori sunt dat pe mana politiei gest2 gest2 Sal, am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva, acum o saptamana sau furat bani de pe tura mea. Eu sunt taxator parcare dar seara am fost pus de ... (vezi toată discuția)
Plangere furt telefon dintr-o sala de sport Floryma Floryma Buna ziua, Scriu pentru prima data (desii sunt un abonat vechi al site-ului) si sper sa ma poata ajuta cineva. Am tot cautat raspunsuri pe internet si fara ... (vezi toată discuția)