avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce drepturi am intr-un dosar de executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

ce drepturi am intr-un dosar de executare silita?

In urma cu 3 ani am facut un credit, nu l-am platit, iar acum o luna am primit o executare silita. Am fost la biroul executorului unde mi-am luat un angajament de plata. Am declarat ca o sa platesc 350ron/luna(salariul este de 1050ron, m-am gandit sa fie un pic peste 30%) incepand cu luna Noimebrie. dar la sfaristul lunii Octombrie executorul mi-a blocat contul de salariu, iar pe data de 10 noiembrie nu am putut sa-mi scot banii de pe card pt ca erau blocati. Dupa ce am sunat la biroul executorului au hotarat deblocarea contului, dar am observat ca au luat cei 350ron din cont, desi eu am platit 350ron in data de 2 Noiembrie, iar eu am primit doar o chitanta de 350ron pe plata partiala onorariul. Intrebarile mele sunt:

1. Este legal sa-mi opreasca din salariu chiar daca eu am efectuat plata de 350ron la timp?

2. Daca imi anunt colaboratorii sa-mi plateasca salariul doar la casierie,se poate sa mi se opreasca din salariu?

3. In conlcluzie, apelez la dvs pt ca nu vreau sa ma hartuiasca constant cu mici tertipuri, pt ca am de gand sa termin cu aceste plati cat mai curand si vreau sa fiu sigur ca nu incalca nicio lege atunci cand ei epeleaza la aceste strategii de
genul asta.

Daca imi puteti da un link catre drepturile mele si ale lor in cazul meste va sunt vesnic recunascator.

Multumesc frumos,
Adrian

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:48, 15 Noiembrie 2010
1-In conditiile in care la 02.XI ati achitat rata asumata,este abuziva retinerea de catre executor ulterior a celeiasi sume
Sesizati executorul ca in luna XI au fost retinute consecutiv 2 rate
2-Da,se poate dispune poprire pe 1/3 din salariu
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator

Va multumesc frumos pt raspunsuri.

Revin cu marea rugaminte, sa-mi dati un link sau sa-mi spuneti unde pot sa gasesc amanunte despre drepturile mele in acest dosar.

Va multumesc frumos,
Adrian
Pentru a afla precizari,aveti dreptul legal a solicita lamuriri de la executorul judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea si..prescriptia executarii silite Irina S. Irina S. Care este cadrul procedural prin care pot invoca prescriptia executarii silite impotriva unei popriri? Fac contestatie la executare in 15 zile de la da ... (vezi toată discuția)
Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Card de salariu blocat costachegoga costachegoga Buna ziua, Sunt executat silit de catre un executor judecatoresc, drept pentru care mi-au blocat cardul de salariu. Mi s-a trimis la serviciu poprire pe 1/3 ... (vezi toată discuția)