avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea si..prescriptia executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea si..prescriptia executarii silite

Care este cadrul procedural prin care pot invoca prescriptia executarii silite impotriva unei popriri?
Fac contestatie la executare in 15 zile de la da infiintarii popririi sau fiind vb despre o exceptie absoluta o pot invoca si dupa acest termen?
Contestatie la executare sau contestatie la poprire?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:03, 18 Noiembrie 2010
Fiind vorba de o exceptie de ordine publica poate fi invocata oricand insa in opinia mea trebuie sa o faci cat mai curand posibil, eventual in cadrul contestatiei la executare deoarece odata ce ai fost executata nu poti cere restituirea sumei invocand prescriptia. Legea - Decretul 167/1958 ART. 18 - spune ca:
Instanta judecatoreasca si organul arbitral sint obligate ca, din oficiu
sa cerceteze, daca dreptul la actiune sau la executarea silita este prescris.
Insa eu nu m-as baza pe diligenta instantei. Mult succes
In cazul contestatiei la executare impotriva infiintarii popririi nu se poate cere intoarcerea executarii prin restabilirea situatiei anterioare?
In urma cu 3 ani am facut un credit, nu l-am platit, iar acum o luna am primit o executare silita. Am fost la biroul executorului unde mi-am luat un angajament de plata. Am declarat ca o sa platesc 350ron/luna(salariul este de 1050ron, m-am gandit sa fie un pic peste 30%) incepand cu luna Noimebrie. dar la sfaristul lunii Octombrie executorul mi-a blocat contul de salariu, iar pe data de 10 noiembrie nu am putut sa-mi scot banii de pe card pt ca erau blocati. Dupa ce am sunat la biroul executorului au hotarat deblocarea contului, dar am observat ca au luat cei 350ron din cont, desi eu am platit 350ron in data de 2 Noiembrie, iar eu am primit doar o chitanta de 350ron pe plata partiala onorariul. Intrebarile mele sunt:

1. Este legal sa-mi opreasca din salariu chiar daca eu am efectuat plata de 350ron la timp?

2. Daca imi anunt colaboratorii sa-mi plateasca salariul doar la casierie,se poate sa mi se opreasca din salariu?

3. In conlcluzie, apelez la dvs pt ca nu vreau sa ma hartuiasca constant cu mici tertipuri, pt ca am de gand sa termin cu aceste plati cat mai curand si vreau sa fiu sigur ca nu incalca nicio lege atunci cand ei epeleaza la aceste strategii de
genul asta.

Daca imi puteti da un link catre drepturile mele si ale lor in cazul meste va sunt vesnic recunascator.

Multumesc frumos,
Adrian

Revin :

Am studiat dosarul de executare si am gasit o perioada mai mare de 1 an intre actele de executare silita.
Pot invoca perimarea executarii silite in cadrul unei contestatii la executare sau in cadrul unei contestatii la poprire tinand cont ca a fost deja infiintata poprirea?
Nu imi este clar cadrul procesual in care trebuie sa ma judec.
Cer sa se constate perimata executarea silita si desfiintarea dosarului de executare ?
In opinia mea, contestatia la executare si contestatia la poprire, asa cum mentionati dvs, este unul si acelasi lucru.
Impotriva executarii silite se poate face contestatie la executare, poprirea fiind una din formele executarii silite.
Daca cumva executarea silita este perimata, sau daca a intervenit implinirea termenului de prescriptie, puteti formula o contestatie la executare cu aceste motive.
Contestatia se depune la judecatoria care este si instanta de executare, respectiv instanta in a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau instanta in a carei raza teritoriala are sediul tertul poprit.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am intr-un dosar de executare silita? Adrian0505 Adrian0505 In urma cu 3 ani am facut un credit, nu l-am platit, iar acum o luna am primit o executare silita. Am fost la biroul executorului unde mi-am luat un angajament ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare. respinsa ca tardiva??? ancut75 ancut75 Somatie comunicata(cf sustinerii intimatului) 24.10.2012 - neurmata de acte sau forme de executare silita care sa conduca la executarea silita efectiva a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Horatziu80 Horatziu80 Buna ziua, In urma cu 2 luni am fost executat silit (poprire salariu si conturi bancare) pentru niste credite la care ultimele plati le-am efectuat in 2011. ... (vezi toată discuția)