avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am semnat statul de plata si m-au scos afara..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am semnat statul de plata si m-au scos afara..

Uluita ma adresez din nou dvs.Intr-un topic recent va scriam de problema mea cu neplata salariului si a drepturilor salariale pe 2 luni, si m-ati indrumat spre I.T.M fapt ce l-am si implinit.In urma plangerii mele la I.TM, am primit acasa o adresa din partea firmei sa ma prezint la caserie pt a imi ridica drepturile cuvenite.Astazi m-am prezentat, conform hartiei primite.Ma prezint la firma, fata de la caserie imi face totalul banilor, sunt rugata sa semnez statele de plata si apoi....sunt scoasa afara ca ultimul om.:(:(Si-au batut joc, cu banii in mana, cum ca trebuie numarati, am semnat statele de plata si apoi m-au scos afara amenintand(tot dumnealor) ca cheama POLITIA.M-am prezentat apoi la POLITIE sa fac o plangere pt cele intamplate, si am si facut-o...Sunt mama unei fetite, pe care o si cresc singura, si va cer din tot sufletul o parere sincera, ar trebui sa le deschid o actiune civila in judecata(cei de la politie m-au indrumat spre acest aspect)adica as avea de castigat, pentru ca va marturisesc, sunt atat de uluita de cele intamplate si de amenintarile fostilor mei patroni, incat nu stiu ce decizie sa iau.In plus in urma sesizarii mele la Politie, m-au anuntat ca vor face si ei o plangere la POLITIE impotriva mea, pe baza unei nu stiu ce valoare lipsa in gestiune.Adica timp de 1 an si 3 luni cat am lucrat la dumnealor nu am avut nicio problema, mi se incheie cartea de munca conf decizie cu lit.B79, si acum , dupa 3 saptamani vin si ameninta ca pentru reclamatiile facute, si problemele care le-au avut cu organele de control din cauza mea, dumnealor vor face plangere impotriva mea...Va cer un sfat sincer, chiar nu se mai poate face nimic ?sa imi retrag plangerea? in plus, domnii de la ITM m-au asigurat ca nu au dumnealor ce sa imi faca, pt ca nu am semnat niciodata vreun proces verbal de predare-primire, si in plus la plecarea mea nici nu am asistat si nici nu am semnat vreun inventar.
Cu mult respect si lacrimi in ochi pentru atata umilinta, va MULTUMESC ANTICIPAT...am vrut doar sa imi apar un drept..
Cel mai recent răspuns: andrei_coma , utilizator 14:43, 18 Noiembrie 2010
Stimata doamna , Se pare ca dvs. preferati raspunsurile care va gadila in mod placut urechile . E de inteles , dar nu cred sa va fie de vreun folos practic.
Dvs. nu aveti temei legal pentru a depune plangere la politie impotriva angajatorului .Daca depuneti totusi o plangere care se dovedeste mincinoasa , comiteti infractiunea de denunt calomnios - art 259 C. penal . Daca s-a constatat lipsa in gestiune , care va poate fi imputata , angajatorul are dreptul de a va retine drepturile salariale , pana la concurenta sumei care reprezinta lipsa constatata. Ba mai mult , este indreptatit sa faca plangere penala impotriva dvs. pentru comiterea infractiunii de delapidare -prev. de art 215 ind 1 C.penal , pentru care este prevazuta pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 15 ani.
Pe de alta parte conform Art. 163. - (1) C. muncii -plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Este posibil ca angajatorul sa fi operat o compensare , sau o retinere a drepturilor dvs salariale pt o eventula lipsa in gestiune . Asta dvs. trebuie sa stiti mai bine . Daca puteti dovedi faptul ca orice acuzatie de lipsa in gestiune este lipsita de fundament (prin continutul lipsit de echivoc al proceselor verbale de primire, respectiv predare de gestiune , dvs. aveti la dispozitie procedura simplificata a somatiei de plata pentru realizarea drepturilor dvs salariale , cu conditia ca suma pe care o pretindeti sa fie certa , lichida si exigibila , iar actiunea sa o introduceti inaminte de implinirea termenului legal de prescriptie extinctiva -3 ani .
Va doresc succes.
Va inteleg opinia, si nu se pune problema de dorinta de a fi "ghidilata' de raspunsuri, nu a existat niciodata:
1.un proces verbal de primire in gestiune
2. nu s-a efectuat un inventar cat eu am lucrat, semnat de mine
3.in fisa postului, functiei mele era SUBORDONAT-gestionarul
4.in notificarea pe care am primit-o acasa, ca la data de 15.11.2010
sa ma prezint sa imi ridic drepturile salariale, nu mi s-a adus la cunostiinta vreo
lipsa sau orice altceva, plus ca mi se incheie C.M cu lit B79, demisie.
5.toti colegii cu care am lucrat acolo, niciunul nu mai lucra
6.nu ma deranja oprirea drepturilor banesti, daca mi se aducea la cunostiinta
vreo problema sau vreo dauna adusa firmei, dar am semnat un stat de plata
si nu am mai primit banii, iar reclamatia la POLITIE este facuta.
7.Amenintarea dumnealor cu instanta, a venit dupa sesizarea la Politie, sunt plecata de 3 sapt de pe acel post, cum as mai putea raspunde de ceva acolo
cat timp eu nu mai lucram?
Cu respect, va multumesc
imi puteti spune in cat timp se poate solutiona de catre Politie o plangere?
Nu pot fi de acord cu raspunsul de mai sus, intrucit nici o retinere din salar nu poate fi facuta ,potrivit Codului muncii,in lipsa unui titlu executor, respectiv o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca raspunderea materiala a salariatului , sa constate paguba si sa-l oblige la repararea prejudiciului.
Inteleg problema dumneavoastra si va inteleg si furia fata de fostul angajator. Este normal sa reactionati asa cand cineva va desconsidera si da dovada de lipsa de respect.
Din pacate, din ce ati relatat dumneavoastra nu cred ca aveti sanse prea mari sa aveti castig de cauza in situatia in care i-ati actiona in justitie pentru ca ei pot face dovada ca v-au achitat acei bani cu statul de plata semnat de dumneavoastra. Practic este cuvantul dumneavoastra impotriva dovezilor lor scrise si, in instanta dovezile scrise cantaresc mult. Cat despre acuza de lipsa in gestiune pe care v-au adus-o trebuie sa faca dovada acestui fapt, iar daca nu ati semnat niciun pv nici la preluarea gestiunii, nici la predare, acest lucru este foarte greu de dovedit, daca nu imposibil, cu atat mai mult cu cat v-au chemat sa va plateasca salariul restant.
Parerea mea sincera este sa va vedeti mai departe de drum si sa incercati sa va feriti de astfel de oameni pe viitor. Cu un proces, sincer, s-ar putea sa va legati si mai tare de cap, nu pentru ca nu aveti dreptate, ci pentru ca, din pacate nu prea aveti mijloacele necesare pentru a dovedi ca aveti dreptate. Pana la urma, un picior in.... este un pas inainte.
Mult succes pe viitor si multa sanatate dvs. si fetitei.

Alte discuții în legătură

Gestiune firma en-gros ContSters95382 ContSters95382 Sunt angajat la societate comerciala cu profil vanzari piese industriale, vanzari tip en-gros de 6 ani , pe postul de lucrator gestionar. La angajare nu am ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata? actiune in instanta? gabriela2006 gabriela2006 am urmatoarea speta: in urma inventarului s-au constatat diferente valorice in minus de 30 mil lei rol (lipsa in gestiune). Gestionarul pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune alinapp alinapp Buna ziua!am lucrat o firma si colegul meu a fugit cu banii din gestiune!politia a facut ancheta si a zis ca eu nu am nici o legatura!dar firma respectiva mi-a ... (vezi toată discuția)