avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Clarificare continut venit net din munca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Clarificare continut venit net din munca

Conform unei sentinte civile sunt nevoit sa platesc" 25% din veniturile nete din munca realizate lunar"pensie alimentara.
Mentionez ca singurele mele venituri sunt din salariul de la locul de munca.
La locul meu de munca de unde mi se va trage pensia pensia alimentara venitul net cuprinde inca impozitul pe salar nededus conform (OUG 138/2004).Este corect sa platesc 25% si din impozitul datorat statului?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 22 Februarie 2008
Mai verificati o data si ve-ti constata ca venitul net reprezinta suma pe care trebuie s-o ridice un salariat dupa ce au fost retinute doate obligatiile catre stat inclusiv impozitul.
Da, este corect. Deoarece daca sunteti scutit de impozit pe venit, atunci salariul net il reprezinta exact cum s-a spus mai sus suma pe care trebuie s-o ridice un salariat dupa ce au fost retinute toate obligatiile catre stat, in acest caz somaj, cas si cass.
Nu va suparati,poate sunt mai greu de cap ,dar dupa cele doua raspunsuri nu inteleg nimic!
Avand in vedere ca mie, de exemplu, mi se pare clar, nu credeti ca ar trebui sa precizati si ce anume vi se pare neclar?
Referitor la cele doua raspunsuri :) :
1. primul se refera la modul de calcul general al venitului net din salariu (venitul brut - somaj - cas - cass - impozit pe venit)
2. al doilea se refera la modul de calcul al venitului net din salariu in cazul celor scutiti de impozit ( venitul brut - somaj - cas - cass), caz care se aplica colegului care a pus intrebarea, deoarece el este scutit de plata impozitului pe venit. In speta, pensia alimentara pe acre trebuie sa o platiti se calculeaza la acest venit astfel obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara - calcul exact ElizaBV ElizaBV Buna ziua! As dori sa stiu exact cum se calculeaza pensia alimentara pentru 1 copil. Conform codului civil, se calculeaza 25% din salariul net. Dar acest ... (vezi toată discuția)
Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)