avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila in dosar penal

Ca sa fac parte civila in procesul penal trebuie facuta o cerere ? Cine aproba acest lucru ? Am mentionat in plangerea penala in cadrul urmaririi penale ca vreau sa devin si parte civila, mai trebuie atceva ?
Cel mai recent răspuns: theodoro , utilizator 15:32, 27 Noiembrie 2010
Am si eu un caz asemenator. Am depus o plangere la politie impotriva a doi tineri pentru distrugere. Si in plangere am mentionat ca ma constitui parte civila dar nu am mentionat nici o suma. Momentan dosarul este la politie. Intrebarea mea este in ce moment pot/trebuie sa emit valoarea pretentiilor mele financiare?
Acum sau dupa ce dosarul este analizat de procuror? Nu prea am cunostinte in drept si de aceea intreb. Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de constituire parte civila si actiunea civila oanaportar oanaportar Buna ziua ! Am o dilema: - daca cineva s-a constituit parte civila intr-un dosar penal, care acum inca este pe rol si urmeaza a se judeca apelul, - se ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal Velica Rodica Velica Rodica Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)