avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retinere pe baza pronuntarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retinere pe baza pronuntarii

se pot retine banii din salariu doar pe baza pronuntarii unei hotarari judecatoresti reprez. pensia alimentara pt un minor pana se redacteaza aceasta?
Pana cand hotararea nu este definitiva si irevocabila(30 de zile de la comunicare) nu are dreptul sa va retina pensia alimentara.
hotararea s-a pronuntat dar nu s-a redactatat, si au trecut 30 de zile de la pronuntare, ca de comunicat probababil va fi gata in 6 luni...ce pot face in acest caz?se poate retine pensie sau nu?
Dupa redactare hotararea se comunica partilor si in 30 de zile daca nu este apelata devine definitiva si irevocabila. Pensia de intretinere se datoreaza de la data introducerii actiunii si pana la majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"in pronuntare" aft_adriana aft_adriana La ultimul termen in procesul de divort judecatoarea a spus \"in pronuntare\" ce inseamna, cat dureaza pana primesc ceva scris? se pronunta si asupra pensiei ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ghiuvy2005 ghiuvy2005 se poate oprii pensia alim pe baza hot.jud redactata si comunicata dar la care nu au trecut cele 15 zile pt apel? (vezi toată discuția)