avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... transfer drept de proprietate la momentul livrarii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

transfer drept de proprietate la momentul livrarii

buna seara,
Am urmatoarea situatie: contract de vanzare cumparare, produse cu livrare succesiva, transportul fiind asigurat de catre Vanzator prin terte persoane sau prin transport propriu
Pot insera in contractul de vanzare cumparare o clauza prin care transferul dreptului de proprietate are loc la momentul livrarii de catre vanzator (nu la momentul receptiei marfii de catre cumparator). mentionez ca la momentul livrarii, vanzatorul emite factura care detaliaza marfa si o insoteste pe timpul transportului pana la receptie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: eye , utilizator 19:18, 17 Noiembrie 2010
puteti insera clauzele dorite in contract, insa momentul receptiei marfii de catre cumparator ar trebui sa coincida cu momentul livrarii de catre vanzator.
Ca regula generala, transferul dreptului de proprietate asupra marfurile se transmite la plata integrala a contravalorii acestora.
Insa poti insera o clauza prin care transferul dreptului de proprietate sa se faca la momentul receptiei marfii de catre cumparator, chiar daca plata este la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate ararin ararin Buna seara Va rog sa imi spuneti cand are loc transferul de proprietate, la primirea facturii fiscale de catre cumparator sau la achitarea acesteia? Va ... (vezi toată discuția)
Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)
Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)