avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri

Buna ziua,
ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul vanzarii ( emiterii facturii) sau in momentul achitarii facturii?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:29, 6 Decembrie 2010
in momentul emiterii facturii.
athe a scris:

in momentul emiterii facturii.


Exceptie: daca pe factura se mentioneaza contrariul.
“Marfa devine proprietatea cumparatorului in momentul achitarii integrale a facturii.”
In momentul semnarii de primire a facturii de catre cumparator, cu exceptia cazurilor in care partile au stabilit altfel.
Eu consider interpretabil acest aspect. Pentru ca facturile chiar emise pot fi anulate atat timp cat nu sunt achitate. Contractele reziliate. Mai exista fi facturi proforma care nu transfera nici un titlu de proprietate. Corect ar fi ca titlul de proprietate sa sa transfere in momentul achitarii avansului, dar nici atunci nu se intampla asta deoarece multe firme trec pe factura la obiect: doar avans si nu denumirea obiectului. Depinde din ce punct de vedere va intereseaza, ca vanzator sau ca cumparator? Al doilea aspect important unde are loc emitearea facturii in aceeasi localitate cu dvs sau in alta localitate? Avand in vedere ca nu ati incheiat un contract care sa stipuleze anumite conditii intre parti o persoana devine proprietarul de drept in momentul in care factura e pe numele lui si suma e achitata integral. In rest vorbim doar de intentii si presupusi proprietari cazuri care de regula nu se pot rezolva pe cale amiabila si ajung in instanta

Alte discuții în legătură

Vanzare constructie cu plata in mai multe transe, in mai multi ani rodicaonet rodicaonet Buna seara. Am urmatoarea situatie: o societate comerciala, platitoare de impozit pe profit, detine in proprietate o constructive veche. In anul 2014 ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru a incasa in cont a facturii emise de alta societate ririana ririana Buna ziua, Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)