avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Se poate fura IP-ul? Daca da, ce-as putea face ca ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Se poate fura IP-ul? Daca da, ce-as putea face ca situatia sa nu se repete?

De doua ori in ultimele doua saptamani calculatorul a afisat "conflict de retea" iar internetul nu a mai functionat (in sensul ca paginile nu se mai incarcau, desi intrau foarte multe pachete in raport cu numarul solicitat). Furnizorul de servicii de internet mi-a schimbat de fiecare data MAC-ul si IP-ul, spunandu-mi ca cineva mi-a furat IP-ul.

Nu ma pricep deloc la chestii tehnice, asa ca v-as ruga sa-mi spuneti daca se poate fura IP-ul. Daca raspunsul este afirmativ, ce-as putea face ca situatia sa nu se repete?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:16, 29 Noiembrie 2010
:)) N-am nimic impotriva deranjarii autoritatilor, dar daca e doar vorba de un cablu gresit bagat, e cam inutil.

Daca s-ar depune plangere penala de fiecare data cand nu merge calculatorul, va dati seama de cati avocati ar fi nevoie sa ofere asistenta... :rolleyes:
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
eumarian, utilizator
Nu e un cablu gresit bagat, au inspectat situatia de atatea ori de cand imi furnizeaza servicii de internet ca m-am saturat eu. Nu sunt primele probleme pe care le am si probabil nu vor fi nici ultimele daca nu-i schimb.

Le-am tot spus ca-i dau in judecata, asa ca nu stiu de ce ma mai mir ca se "fura" periodic IP-ul.

Multumesc pentru raspunsuri. :bow:

Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Varianta cu plangerea penala ramane valabila.
Si pe cei de la cablu ii fura altii daca asta va linisteste cumva...
Intr-o judecata civila nu cred ca ati rezolva nimic...
Am patit si eu asa ceva destul de des si totul s-a rezolvat doar cand am renuntat la ISP de cartier pt unul serios, care imi ofera si cablu.
Din cat am reusit sa aflu, furnizorii mici nu investesc prea mult (ca sa nu zic deloc) in securizarea retelelor, asa incat diversi smecheri reusesc sa fure IP si sa iasa pe banii tai pe net. Nici nu vreau sa ma gandesc ce fac ei pe net.
Sfatul meu e sa schimbi furnizorul, pt ca doar asa poti rezolva definitiv problema.
Gabriela Pintea a scris:

De doua ori in ultimele doua saptamani calculatorul a afisat "conflict de retea" iar internetul nu a mai functionat (in sensul ca paginile nu se mai incarcau, desi intrau foarte multe pachete in raport cu numarul solicitat). Furnizorul de servicii de internet mi-a schimbat de fiecare data MAC-ul si IP-ul, spunandu-mi ca cineva mi-a furat IP-ul.

Nu ma pricep deloc la chestii tehnice, asa ca v-as ruga sa-mi spuneti daca se poate fura IP-ul. Daca raspunsul este afirmativ, ce-as putea face ca situatia sa nu se repete?
Multumesc frumos.

Ce provider e ala de nu-i in stare sa-si securizeze reteaua ?
Setati-va firewall dupa ce aveti un IP nou, ca sa nu va mai poata vedea prea usor ca existati in retea.
In rest...daca se poate, treceti la un provider mai serios.

Alte discuții în legătură

Providerul de internet limiteaza dreptul de utilizare RaDracones RaDracones Daca povestile si \"paranoia\" legate de providerii de internet care limiteaza, gestioneaza si urmaresc actiunile clientilor veneau in general din SUA si lumea ... (vezi toată discuția)
Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice? camycalin camycalin Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)