avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probele in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probele in procesul penal

In ce masura poate fi primita ca proba declaratia unui membru (A) al unei retele criminale prins in statele unite ale americii care cade la intelegere cu autoritatile americane pentru reducerea pedepsei, in schimbul oferirii de date privind alt membru (B) al retelei, in cadrul unui proces penal din romania, deschis impotriva membrului (B) amintit mai sus? Multumesc.

*art.68 CPP : Este oprit a se întrebuinţa violenţe, ameninţări ori alte mijloace de constrângere, precum şi promisiuni sau îndemnuri, în scopul de a se obţine probe.
In speta, FBI-ul i-a promis lui A reducerea pedepsei in schimbul declaratiei impotriva lui B (aflat in Romania)
Putem sustine ca declaratia lui A, facuta in contextul deal-ului cu FBI-ul, este nula?
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
dobocanmircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:23, 18 Noiembrie 2010
Nu cunosc cazuri in acest sens, dar sunt convins ca fara comisie rogatorie nu se va accepta declaratia unui martor data unor autoritati straine! Nu are un corespondent in Legea 302/2004 art. 1, nici intre mijloacele de proba acceptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori la proces interval interval O declaratie data in fata notarului este valabila in instanta in cazul in care declarantul a decedat sau judecatorul ia in consideratie numai daca cel care o ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna teza probatorie ? oanaportar oanaportar in instanta, judecatorul mi-a cerut ca la urmatorul termen de judecata sa prezint teza probatorie in ceea ce priveste martorii propusi de mine printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala sau depozitie martor in instanta? micheller micheller Sunt in proces de partaj. Am un martor care nu vrea sa vina personal in instanta, dar ar fi dispus sa dea o declaratie scrisa autentificata la notar (cum mi ... (vezi toată discuția)