avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire teren cetatean strain...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire teren cetatean strain...

...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida patrimoniul acesteia in caz de dizolvare sau altfel spus legiuitorul in infinita sa intelepciune a prevazut o astfel de speta?...
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:04, 17 Noiembrie 2010
pai cred ca se scot la vanzare...
...de catre cine...
de catre lichidatorul judiciar.
..booonnn...art 235 legea 31/1990....Art. 235

(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.

(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.

(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.

(4) Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.... art 236 in prezent abrogat chiar specifica : dizolvarea unei soc cu rasp limit. cu asoc unic atrage transmiterea universala a patrimoniului societatii catre asoc unic fara lichidare...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
ContSters4579, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare... ContSters4579 ContSters4579 ...Art. 235 (1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare societate comerciala roxana200512 roxana200512 Va rog sa-mi comunicati ce pasi trebuiesc urmati pentru desfiintarea unei societati comerciale cu urmatoarele date : doi asociati ( sot-sotie), fara bunuri ... (vezi toată discuția)