avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Buna ziua.

Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare amiabila. Astazi, dupa atata timp, am primit o citatie prin care sunt somat sa platesc suma de aprox. 8000 lei catre Allianz Tiriac. Mai precis, domnul pe care l-am lovit avea incheiata cu ei asigurare casco, iar eu aveam asigurarea obligatorie la euroins. Persoana respectiva a ales sa isi repare masina prin casco, si din cate inteleg eu, cei de la Allianz Tiriac i-au dat in judecata pe ce de la euroins pentru a-si recupera banii. Tot din ce inteleg eu, cei de la euroins au refuza plata acestei sume, si prin urmare, Allianz m-a actionat pe mine in judecata.

Ceea ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa platesc, daca aveam asigurare obligatorie?! Exista vreo posibilitate sa nu platesc aceasta suma, sa ii dau un judecata pe cei de la euroins? daca da, ce sanse am sa castig.

Va multumesc!

P.S.: daca ma intrebati anumite lucruri, as puteasa va redau din ce am primit...e un teanc de foi.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:45, 21 Noiembrie 2010
Stimate domn,
Din pacate ai ales una dintre societatile cele mai " bune " platitoare din piata .
Numai refuzand despagubirile pot vinde gratis RCA-urile.

Pentru dvs,. solutia este sa-i dati in judecata si in procesul dvs. sa-i chemati in solidar.
Va doresc sa va alegeti un asigurator mai bun pe viitor.
Ce sanse am sa castig un asemenea proces? Din cate am mai citit pe acest forum, datoria mea era sa inchei dosarul de dauna, sau cum s-ar zice, sa ii dau asigurarea si atat, nu?!
Daca starea de fapt este cea pe care o prezentati nu puteti fi obligat la plata vreunei sume avind in vedere ca la data evenimentului va aflati sub protectia raspunderii contractuale ce deriva din incheiere politei RCA. In masura in care Allianz a actionat in judecata Euroins si pe dvs. ca intervenient atunci va plati asiguratorul dvs. despagubirea cuvenita.
Daca asiguratorul dvs. a achitat o suma mai mica decit cea acordata de Allianz asiguratului sau casco in situatia daunei totale diferenta dintre cele doua despagubiri ramine pe contul asigurarii facultative si Allianz nu poate promova o actiune in regres. Apelati la un avocat specializat in asigurari.

I L O
nu e vorba de dauna totala... ci mi-au trimis oamenii inclusiv facturile la piese si tot... insa la inceput zice ca cei de la euroins au refuzat sa plateasca fara sa motiveze, si ma cheama in instanta pe mine sa platesc reparatiile, adica 8000 lei. nu e o suma mica, tocmai de aia ma ingrijoreaza.

mai mult, ma intriga faptul ca cei de la euroins au refuzat sa plateasca. daca mai poate cineva informatii as fi recunoscator.

va multumesc.
puteti solicita printr-o cerere scrisa la instanta chemarea in garantie a Euroins, in baza politei RCA... apelati la ajutorul unui avocat specializat in asigurari

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres tomaiuliana tomaiuliana Buna ziua! In anul 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia a fost avariat un autoturism care a fost reparat pe casco.Astazi am primit o citatie ... (vezi toată discuția)