avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in regres

Buna ziua! In anul 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia a fost avariat un autoturism care a fost reparat pe casco.Astazi am primit o citatie in care scrie:Toma Iuliana este chemata in aceasta instanta in ziua de 12 noiemrie 2012,in calitate de intervenient in proces cu Allianz-Tiriac asigurari in calitate de reclamant,pentru fond-pretentii.Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit,aveti obligatia de a depune Intampinare(care nu stiu ce inseamna). Actiune in regres,impotriva Euroins asigurare,cu citarea obligatorie a intervenientului fortat,Toma Iuliana(adica eu),pentru ca in contradictoriu cu acestia,prin hotararea ce o veti pronunta,sa obligati parata la plata sumei de 113.490,54 si a cheltuielilor de judecata,pentru urmatoarele motive:In fapt la data de 30.08.2010,Toma Iuliana a produs din culpa un accident de circulatie,in urma caruia a fost avariat un autovehicul asigurat casco,careia am platit acestuia indemnizatia cuvenita in cuantum de 113.490,54.Intrucat detinatorul autovehiculului al carui conducator este vinovat de producerea accidentului avea incheiata la parata asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube cauzate tertilor prin accidente de autovehicule,aceasta raspunde pentru pagubele provocate de asiguratii sai. Intrebarile mele sunt:am pentru ce sa-mi fac griji ,as putea patii ceva?trebuie sa-mi iau un avocat pentru a ma prezenta la tribunal?este necesar sa fiu prezenta?O zi buna,astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:25, 20 Octombrie 2012
piritul este asiguratorul RCA si nu dvs. daca polita dvs este OK atunci nu va faceti griji.
totusi, ar fi bine sa participati la proces astfel incit sa fiti sigura ca asiguratorul RCA nu incearca sa isi diminueze sarcina deoarece dvs veti achita diferenta.
trebuie sa-mi iau avocat ,sau ma pot prezenta singura?multumesc!
La aceasta intrebare va puteti raspunde singura, functie de cat de pregatita sunteti in domeniul juridic!Nu este obligatoriu dar puteti solicita asistenta in timpul sedintei de la primul termen, daca va simtiti "incoltita" si fara aparare...
avand in vedere suma, deloc neglijabila, ar fi bine sa formulati o intampinare prin care sa aratati ca ati fost asiguratul paratei, respectiv Euroins, ca, in baza asigurarii RCA, valabila la data accidentului, ei aveau obligatia legala sa achite pagubele create din culpa dvs.,tertelor persoane, urmare a accidentelor de circulatie survenite pe toata perioada de valabilitate a politei emise, potrivit Legii nr.136/1995 si a Ordinului CSA nr.21/2009 ( pt. accidentele survenite in cursul anului 2010).

si, desigur, un avocat avizat, care sa va sustina, nu strica, insa dvs. decideti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
E normal sa mi se solicite sa achit reparatia unei daune in conditiile in care eram asigurat rca? george.alexandru2 george.alexandru2 Anul trecut am avut un eveniment rutier in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca a fost culpa comuna. Speta: Eu eram oprit langa trotuar, un alt autoturism a ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat masterguni masterguni buna .intrebarea mea e urmatoarea: sunt chemat ca si intervenient fortat intrun proces intre asigurari respectiv omniasig reclamant si euroins parat deoarece ... (vezi toată discuția)