avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Buna ziua.

Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare amiabila. Astazi, dupa atata timp, am primit o citatie prin care sunt somat sa platesc suma de aprox. 8000 lei catre Allianz Tiriac. Mai precis, domnul pe care l-am lovit avea incheiata cu ei asigurare casco, iar eu aveam asigurarea obligatorie la euroins. Persoana respectiva a ales sa isi repare masina prin casco, si din cate inteleg eu, cei de la Allianz Tiriac i-au dat in judecata pe ce de la euroins pentru a-si recupera banii. Tot din ce inteleg eu, cei de la euroins au refuza plata acestei sume, si prin urmare, Allianz m-a actionat pe mine in judecata.

Ceea ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa platesc, daca aveam asigurare obligatorie?! Exista vreo posibilitate sa nu platesc aceasta suma, sa ii dau un judecata pe cei de la euroins? daca da, ce sanse am sa castig.

Va multumesc!

P.S.: daca ma intrebati anumite lucruri, as puteasa va redau din ce am primit...e un teanc de foi.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:45, 21 Noiembrie 2010
eu sunt chemat ca intervenient fortant. Paratul in instanta e socetatea euroins.
Faptul ca sunteti chemat in instanta ca intervenient fortat nu inseamna ca veti plati dauna provocata. Ea va fi platita de asiguratorul dv RCA.Stati fara grija. In instanta veti confirma existenta acelui eveniment si faptul ca el s-a petrecut in momentul dcelarat, in locul si in circumstantele mentionate in constatul amiabil sau in PV al politiei.
Daca ati fost citat ca intervenient fortat, stati linistit. Daca ati fi fost citat ca parat abia atunci ar fi fost o problema .
Daca nu este vorba de o dauna totala totul este OK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres tomaiuliana tomaiuliana Buna ziua! In anul 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia a fost avariat un autoturism care a fost reparat pe casco.Astazi am primit o citatie ... (vezi toată discuția)