avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt?

fratele meu a scos un credit de nevoi personale,a plecta instrainatate,nu este de gasit,si refuza sa plateasca banca.cat a fost in tara,a refuzat total orice plata.

daca impreuna cu mama,ii vindem lucruri personale,este vorba de furt?sau ce alta fapta penaala am savarsii?

locuieste legal cu noi in apartament,doar ca este plecat in strainatate.este cercetat penal pentru delapidare,si sa sutras cercetarilor.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:09, 18 Noiembrie 2010
Avand in vedere gradul de rudenie existent ,se impune sa solutionati problema in maniera amiabila,fara a valorifica bunurile fratelui
Incercati sa ii angajati avocat.
Daca a luat un credit nu poate fi cercetat penal pentru delapidare.
Trebuie sa fie vorba de altceva mult mai grav...daca nu vrea sa vina in tara...
Lucrurile lui nu au legatura cu infractiunea savarsita de persoana sa...
art. 210.cp - Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabila

Furtul savârsit intre soti ori între rude apropiate, sau de catre un minor în paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste împreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

nu inteleg ce aveti cu lucrurile lui. daca nu sunteti giranti ai fratelui, nu ii platiti creditul.
in legatura cu cercetarea penala, nu e bine sa se sustraga, daca se va ajunge la judecata, va fi judecat in lipsa

Nu a furat nimic de la rude si din ce zice userul nici nu a delapidat...
" daca impreuna cu mama,ii vindem lucruri personale,este vorba de furt?sau ce alta fapta penaala am savarsii?"

ziceam ca s-ar face vinovati de furt intre rude daca i-ar instraina lucrurile fratelui plecat si acela face plangere (in caz ca se mai intoarce)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Art 210? dia2120 dia2120 daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Furt alexandup alexandup Am si eu o intrebare daca cineva are in posesie bunurile mele si nu vrea sa mi le dea pot sa depun plangere pentru furt ? (vezi toată discuția)
Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)