avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 210?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 210?

daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva saptamani,iar iubita mea nu a depus inca nici o plangere si nu a dat nici o declaratie ce se poate intampla??
mentionez ca eu am fost citat la audieri pt furt!
se poate merge pe art 210 precum ca locuiam acolo??
mentionez ca e vorba de un denunt.
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:33, 20 Octombrie 2012
Art. 210 reglementeaza furtul intre rude!

Daca nu aveti niciun grad de rudenie cu partea vatamata, atunci nu se poate aplica art.210; se aplica art.207-208 cod penal.

Calitatea de "iubit/iubita" nu reprezinta niciun grad de rudenie.
Furtul poate fi pedepsit la plângerea prealabilă şi atunci când este comis de cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată, chiar dacă nu există vreun grad de rudenie...

Art. 210
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit între soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta,

nu ma pot incadra aici??
va multumesc
Ba este posibil să vă încadraţi în categoria persoanei care locuieşte sau este găzduită. Depinde în concret dacă locuiaţi statornic sau veneaţi ocazional, etc., dacă la data comiterii furtului nu mai locuiaţi acolo, fiindcă dacă aţi spart geamul nu mai aveaţi cheie, presupun , atunci este un furt pe 208 sau 209 , care nu este pedepseit doar la plângerea prealabilă.
locuiam acolo insa avusesem niste dispute verbale cu iubita care m a deposedat de cheie.noi ne am impacat insa nu stim cum e mai bine sa facem la politie .pe ea inca nu a chemat o pt declaratie,pe mine m au chemat.am putea merge impreuna si sa zicem ca am avut niste neintelegeri si ....daca a fost denunt ne putem impaca ???aici nu prea stim
cu stima

Alte discuții în legătură

Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Lntrebare - retragere plangere raduburtan raduburtan Buna ziua ,am si eu o intrebare ,daca poate sa-mi raspunda cineva.Acum o luna de zile mi-a fost furat un bun din locuinta,am facut plingere la politie,iar ... (vezi toată discuția)